Moi anonyymi! » Login | Uusi käyttäjä

Subspace Radio : Random Ticket

Jake kirjoitti noin 16 vuotta sitten (0 kommenttia)
1200935132.jpgAjallaan kuin Finnairin lennot ja VR:n junat ilmestyy tämäkin arvostelu. Viime vuoden puolella julkaistu Random Ticket on eteläsuomalaisen Subspace Radion toinen pitkäsoittolevy. Tälläkin julkaisulla liikutaan progen sävyttämän rockin maisemissa, ehkä aavistuksen ensimmäistä levyä raskaammissa tunnelmissa. Sovituksellista syvyyttä on tämän levyn biiseille löydetty edeltäjäänsä enemmän vaikkei varsinaisesti metsässä oltu erinomaisella ensimmäiselläkään levyllä. Ei liene liioiteltua julistaa tässä vaiheessa tämän toisen julkaisun myötä Subspace Radion nousseen selkeästi vivahteikkaampaa rockia soittavien bändien kärkikastiin. Ainakin kotimaisittain, kyllähän tämä julkaisu varmasti herättää huomiota kansainvälisestikin, mutta siirrytään sen verran raskaampaan sarjaan että pitäisi olla ehkä vielä enemmän omaperäinen. Nyt sinänsä kovan luokan esikuvat kuuluvat ehkä aavistuksen verran liian selvästi, toisaalta esikuvia voi uskotella kuulevansa pitkän listan verran ja näiden tyyleistä on kyllä sekoitettu (tai sekoittunut) toimiva kokonaisuus, sitä ei käy kiistäminen.

Soitannollisesti paketti on tiukasti kasassa, levyn jämäkät ja selkeät soundit vielä korostavat tätä hienosti. Teknisestä suorituksesta ainoat moitteet ampuisin pusikosta levyn lyriikoita kohti, paikoitellen sanoituksissa mennään aika lailla perusoppimäärän tasolla, ehkä tässä auttaisi jonkun äidinkielenään englantia puhuvan silmäys kielikuviin ja fraseeraukseen. Soundipuolella täytyy vielä erikseen mainita mukavan orgaaninen soundimaailma.

Näiden parin vahvan omakustannelevyn jälkeen on kai sitten syytä odottaa todellista mestariteosta kun sen niin vaikean toisen levyn jännityksestä on selvitty ja joku taho toivottavasti ymmärtää alkaa kustantamaan tämän tulevan mestariteoksen toteuttamista.

Arvosana : 8

+/- saldo : 0 |