Moi anonyymi! » Login | Social login | Uusi käyttäjä

Pre-med: The Truth About Us

Astro kirjoitti noin 14 vuotta sitten (0 kommenttia)
1202728323.gifVoiceprint Records (HAWKVP43CD)

Pre-med on brittiläinen space rock –bändi jonka muodostavat Danny Faulkner (laulu, rummut, koskettimet) ja entinen Hawkwind –jäsen Alan Davey (basso, koskettimet, rytmikitara muutamassa kappaleessa) ja The Truth About Us on heidän toinen levynsä. Levyllä on lisäksi muutama vierailija. Tämä on yksi parhaista raskasta, psykedeelistä avaruusrockia sisältävistä levyistä mitä olen pitkään aikaan! Kaikki kappaleet ovat Dannyn säveltämiä paitsi tietysti cover –versio Hawkwindin ”The Demented Manistä”.

Albumi lähtee käyntiin rankasti rokkaavalla biisillä “Cerebral Escape” ja varsinkin laulut tuovat mieleen vanhan Hawkwind –klassikon ”Brainbox Pollution”. keskellä on sekvenssivetoinen taukokohta, sitten raskas rokkaus alkaa taas kitarasoolon kera. Tämä on hyvin Alan Davey/Hawkwind –tyylinen kappale ja minä rakastan sitä!

“Wallpaper Warriors” sisältää tosi raskaan ja ihan killerin riffin ja koskettimet ja laulut lisäävät kappaleen itämaista tunnelmaa. Toinen loistava biisi jossa on sekvenssereitä ja hieno kitara soolo. “The Crowning of the Acid King” on hyvää, tukevaa perus space rockia ensimmäiset neljä minuuttia kunnes alkaa aivan loistava osa.

“5HTP” alkaa synkällä syntsajutulla johon rummut yhtyvät puolentoista minuutin jälkeen. Kyseessä on hieno, hieman pehmeämpi instrumentaali joka muuttuu todella psykedeeliseksi. ”Death of a Star” on mahtava, leijuva avaruusballadi joka kuulostaa hieman Hawkwindin ”Green Finned Demonilta”. Kertosäe on aivan uskomaton Jason Stuartin (Hawkwind) soittaessa pianoa. Jason soittaa myös loistavan, hieman jatsahtavan syntetisaattorisoolon. Kaksivuotias tyttäreni piti todella tästä kappaleesta ja halusi kuulla sen uudestaan, mitä ei ole aikaisemmin tapahtunut!

”The Truth About Us” sisältää aluksi vähän syntsaa sekä melodista laulua. Pidän muuten paljon Dannyn tunteellisesta mutta vahvasta äänestä. Minuutin jälkeen kappale alkaa rullata ja omaa todella upean tunnelman. Se on surullinen, mutta rokkaa silti ja sisältää myös avaruusääniä ja puhesampleja. Ehkäpä levyn paras kappale!

Sitten saamme kuulla mahtavan version Hawkwindin kappaleesta “The Demented Man” joka säilyttää huolellisesti alkuperäisen, herkän ja melankolisen tunnelman mutta samalla tuo kappaleen 2000-luvulle. Mahtava veto! “Has the Whole World Gone Insane” on hevi space rockaus jyskyttävillä bassokuvioilla ja melankolisilla lauluilla ja pidän myös tästä kappaleesta hyvin paljon. Steve Leigh soittaa erinomaisen syntetisaattorisoolon.

Levyn päättää kaunis “Debouch” –balladi jossa on utuinen syntsaintro, efektoitu kosketinkuvio ja melankolinen laulu. Kaiken kaikkiaan The truth About Us in aivan uskomattoman hyvä albumi täynnä raskasta ja emotionaalista avaruusrockia ja Alan Davey on tehnyt hyvää työtä miksaajan ja tuottajan pallilla ja levy soundaa todella komealta. Hanki tämä levy!


Arvosana : 9

+/- saldo : 0 |