Moi anonyymi! » Login | Social login | Uusi käyttäjä

Stam1na : Raja

DrethegenjeshKing kirjoitti noin 15 vuotta sitten (0 kommenttia)
1203181195.jpgUudet kymmenen käskyä oli allekirjoittaneelle melkoinen musiikillinen ekstaasi. Mitään odotuksia uuden levyn suhteen ei ollut. Epäilys oli kuitenkin suuri: Olihan yhtyeen taustalla uusia vaikuttajia ja lausunnoista sai käsityksen, että linjaa suoristettaisiin.

Ensisekunneilla riipivän huudon voimistuessa ja kääntyessä karjuntaan epäilykset nollataan. Laulajan sylkiessä ulos piikkejään ankaran tulituksen säestämänä omat suojamuurit murtuvat ja ennakkoluulottomuus nostaa päätään. Susi-ihminen kiristää ruuvia entisestään, unohtamatta kuitenkaan hengittämisen tärkeyttä. Seesteinen Vartijaton rauhoittaa ja ahdistaa. Ahdistuksesta elvyttää Lääke. Levyn päättävä Murtumispiste on erilainen ja hieno rakkauslaulu.

Rajalta löytyy kymmenen tasavahvaa ja erilaista Stam1nan kuuloista kappaletta. Väkevästä väännöstä noustaan luontevasti vahvojen melodioiden siivillä, kunnes syöksy vihaiseen rypistykseen on väistämätön. Rytminen ilottelu, epäsovinnaiset sovitukset, yllättävät transponoinnit muovautuvat Stam1nan käsittelyssä luontevaksi ja välttämättömäksi osaksi kokonaisuutta.

Lyyrisesti ja teemallisesti liikutaan edellisen levyn maailmassa aina suoria viittauksia myöten. Kyseessä ei kuitenkaan ole vanhalla idealla ratsastamista. Nuoren aikuisen pohdinta omasta itsestään ja ympäröivästä maailmasta on vain syventynyt ja saanut uusia näkökulmia.

Raja on allekirjoittaneelle melkoinen musiikillinen ekstaasi. En tiedä, enkä välitä, tuleeko raja jossain vaiheessa vastaan.

Arvosana : 10

+/- saldo : 0 |