Moi anonyymi! » Login | Uusi käyttäjä

Tuvalu: Viimeiset hetket ovat käsillä (2008)

Lerxst kirjoitti noin 16 vuotta sitten (3 kommenttia)
1203679081.jpgViimeiset hetket ovat käsillä (Backstage alliance, 2008)

01. Daktaaliavaruus I/II
02. Maantieteelliset rajat
03. Viimeiset hetket ovat käsillä
04. Varjoeläimet
05. Metarktis
06. Daktaaliavaruus III
07. 60° 53’ N, 101° 53’ E
08. Tästä koilliseen

Sanotaan nyt näin, että melkein puskasta tuli tämän yhtyeen tuorein levy tietoisuuteeni - ja jäin yllätettynä pyörittelemään levyä kädessäni - tämä levyhän on aivan loistava! 8 kappaleen mittainen teemajärkäle jonka helposti saa leimattua progeosastolle. Mielleyhtymiä tulee King Crimsonin ja Mars Voltan suuntaan, mutta muut mielteet osuvatkin sitten jo alternative rockin ja space rockin puolelle. Erittäin kimuranttia ja hektistä groovea, epätasajakoisia tahteja ja toisaalta nautittavaa kehittelyä. Kaikkia noita elementtejä kyllä on maukkaasti mukana.

Nykyaikaista otetta piisaa kyllä! Ja naislaulaja on vakuuttava ja piristävä ilmestys tässäkin yhtyeessä, ja erilaisia sävyjä riittää tulkinnassa. Puhumattakaan muun yhtyeen soittotaidoista, varsinkin yhteensoitto, sovitukset ja soundit muodostavat sangen toimivan keitoksen. Soundimaailma on kenties paikka paikoin kylmä joidenkin mieleen, mutta itselleni se toimii hyvin luoden sopivan futuristisen kuvan, joka taitanee sopia tämän levyn avaruusteemaan ihan tarkoituksenmukaisestikin.

Levyn kannet ovat myös sangen tyylikkäät ja täytyy myöntää että tämä lätty kolahti itselleni niin vahvasti ja nopeasti että bändipaitakin on jo hankittu. Erinomaista, sanon minä. Aivan erinomaista. Maltan tuskin odottaa keikalle pääsyä. Vuoden 2008 yllättäjiin tämä Tuvalu on ehdottomasti kuuluva.

Levyn saa muuten ladata ilmaiseksi täältä, mutta vahvasti suosittelen sen ostamista!!!

http://www.viimeisethetket.com/HTML/etusivu.html


Tuvalu on:
Annina Antinranta - laulu
Jussi Martikainen - rummut
Jussi Oskari - basso
Antti Harmainen - kitara


Arvosana : 10

+/- saldo : 0 |

  Hezzu kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Maija Vilkkumaa sings Mars Volta? Hermostuttavaa ja hermostunutta musiikkia, lisäksi laulu kuulostaa monin paikoin jotenkin päälleliimatulta, en tykännyt.

  Lerxst kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Hui! Ei laulu Vilkkumaalta kyllä kuulosta...

  Kcrimso kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0


  Arvosana : 5