Moi anonyymi! » Login | Uusi käyttäjä

Kokous: Kokous ja Merkilliset Pidot

Hezzu kirjoitti noin 16 vuotta sitten (0 kommenttia)
1203844771.jpgLiminkalainen Kokous julkaisi joitakin vuosia sitten pari mainiota albumia; "Stone Cold Sheeit" (2002) ja "Kokous" (2004). Kolmannen albumin julkaisua on viivästyttänyt mm. ahkerasti keikkaileva Moses Hazy, jonka riveissä bändin rumpali ja fonisti myös vaikuttavat.

Yhtyeen instrumentaalinen musiikki surffailee edelleen genrerajoista piittaamatta jotakuinkin progeksi määriteltävillä alueilla. Ajan myötä mukaan on hiipinyt kuitenkin ehkä aavistuksen verran lisää etnosävyjä tuoden mieleen semmoisia nimiä kuten Slobo Horo tai Alamaailman Vasarat. Jonkinlaista sukulaisuutta The Mutants-yhtyeen musiikkiin olen havaitsevinani myös.

Ehkä se on tuo rullaava groove ja iloinen meininki mikä yhtyeen musiikissa on parasta. Tämä ei ole mitään ryppyotsaista nypläystä vaan nimenomaan fiilistelymusaa. Välillä mennään fonien tööttäillessä melkein Piirpaukkeeksi, sitten perään tarjotaankin coolia jazz-kitaran näppäilyä ja kohta vielä lämpöistä urkugroovea. Seuraavaksi mennään melkein jethrotullboureeksi ennen kuin villi balkkanilaismeininki hyökkää päälle. Kontrasti loungesta kiperäksi rytistykseksi pitää mielenkiintoa yllä läpi levyn ja tuo vaihtelevuutta myös kappaleiden sisällä.

"Attila Hunni" -kappale oli levyn vaikuttavin esitys heti ensikuulemalta, hitti!

Levyä voi tilata Levyvirastosta tai suoraan bändiltä (m5heha00 [at] students.oamk.fi).


Jari Pääkkö: rummut
Pekka Tuomi: saksofoni, huilu
Tatu Salmela: koskettimet, huuliharppu, sampleri
Tommi Rahko: kitara
Hannu Hentilä: basso
Tuomo Laikari: perkussiot

(omakustanne cd-r)

Arvosana : 8

+/- saldo : 0 |