Moi anonyymi! » Login | Social login | Uusi käyttäjä

The Phase: Reviews

Astro kirjoitti noin 14 vuotta sitten (0 kommenttia)
1203949576.gifOmakustanne –CD (SNDHILL001)

The Phase on reilut kymmenen vuotta vanha suomalainen progebändi, joka on nauhoitellut tätä ensimmäistä virallista levyään vuodesta 1998 saakka. Tätä ennen on tullut ulos pari epävirallisempaa julkaisua. Näin bändin joku aika sitten keikalla, ja kiinnostuin sen verran että pummasin arvostelukappaleen. Tämän trion suurin musikaalinen esikuva on ilmiselvä, ja oikeastaan lähes koko levy kuulostaa hyvin paljon 80-90-luvun Rushilta. Ehkä koska en ole viime vuosina enää tätä bändiä kuunnella, ei tämäkään CD aluksi kauheasti kolahtunut, mutta pikku hiljaa usean kuuntelukerran jälkeen huomasin tästä jo diggailevani.

Bändin jäsenet ovat selvästi kykeneviä muusikoita, ja sävellyksiinkin on yleensä saatu tarpeeksi mielenkiintoisia ideoita ympättyä. Laulukin toimii ihan mallikkaasti. Tahtilajit ovet jokseenkin erikoisia, mutta kaverit tajuavat aina välillä iskeä kehiin myös rokkaavaa 4/4 –biittiä. Silloin kun rokataan, niin rokataan kunnolla, ja levyllä on myös vähän raskaampia, Dream Theatre -maisia juttuja.

Albumilta löytyy paljon hyviä melodioita, ja varmasti monet popinkin ystävät tästä levystä voivat pitää, koska ei tämä mitenkään liian vaikeaa saatikka kokeellista tavaraa ole. Varsinkin kertosäkeet ovat usein hyvinkin tarttuvia. Esikuvansa mukaan koskettimet hoidetaan ainakin livenä kitaristin ja basistin toimesta pedaalien avulla. Levyltä löytyy myös akustista kitaraa sekä hanuria, mikä tuo levylle lisää ilmavuutta. Pikkuisen on aistittavissa myös King Crimsonia, Genesistä ja ehkä myös Marillionia. Kauniisti alkava balladi ”This Life Is True” menee hieman turhan imeläksi AOR:ksi, mutta tämä on oikeastaan ainut biisi mistä en erityisemmin pidä. Soundit ovat levyllä ihan kohdallaan, vaikka tietystikään ihan Rush –maiseen heleyteen/ylituottamiseen ei ole päästy. Kannattaa tutustua, jos melodinen progressiivinen rock ja varsinkin Rush maistuu.

Arvosana : 7

+/- saldo : 0 |