Moi anonyymi! » Login | Social login | Uusi käyttäjä

Nick Riff’s Freak Element: The World’s Alive

Astro kirjoitti noin 14 vuotta sitten (0 kommenttia)
1209719088.jpgRiffdisc (002)

Psykedeelinen ja kosminen kitarasankarimme on palannut! Ohiolainen Nick Riff tuli tunnetuksi Deleriumin 90-luvulla julkaisemien parin levyn kautta, mutta kaveri vietti jonkin aikaa hiljaiseloa. Vuonna 2006 hän julkaisi kuitenkin omalla Riffdisc –lafkallaan mainion kokoelma CD:n nimeltään Magick Museum. Nyt hänen Freak Element –bändinsä, joka soittaa myös livenä, on saanut uusia jäseniä, ja Nickin laulun ja kitaran lisäksi levyllä esiintyvät: Peter Platten (koskettimet, syntetisaattorit), Kevin Hines (basso) ja Rob King (rummut). Lisäksi ex-Freak Element –jäsen Tim Lane soittaa perkussioita ja Carl Hatcher käyttää ”laulun mutaatio konetta”.

The World’s Alive saattaa hyvinkin olla Nick Riffin paras levy. CD:llä on nimittäin monta todella hyvää kappaletta, ja soundit ovat erittäin kohdallaan. Soitto kulkee erinomaisesti, ja Nickin soolot ovat mannaa korville. Sanoitukset ovat taattua tajunnan laajennusta ja kommunikointia maanulkopuolisen älyn kanssa. Musiikkityyli vaihtelee hieman kappaleiden välillä ollen jotain space rockin, psykedeelisen popin ja maalailevan improvisaation väliltä. Koko levy on joka tapauksessa melkoisen hallusinatorista tavaraa kuitenkaan musikaalisia arvoja unohtamatta.

Levyn aloittaa psykedeelinen ja avaruudellinen efektintäyteinen instrumentaalinen intro ”The Hidden Path”. Hienoa, melko raskasta psykerokkausta tarjoilee ”Calling You”, jossa on myös kaunis näppäilyväliosa. Tämä on yksi levyn parhaista paloista ja siitä tulee vähän mieleen The Bevis Frond. ”Into It” jatkaa rokkaavaa linjaa ja on menevä, junnaava kappale joka toimii todella hyvin. Pidän myös paljon sanoituksista… Psykehittejä tippuilee toinen toisen perään. sillä myös levyn nimikkokappale on loistava, hypnoottinen ja melko raskas ja nopea teos, jossa on myös pianoa ja kauniita melodioita sekä oikein kaunis laulu. Seuraavaksi tulee UFO-sampleilla varustettu raskas, hypnoottinen ja instrumentaalinen avaruusjami ”Hovering Just Overhead”.

”Same Thing Twice” on aika hidas mutta rytmikäs kappale monotonisella laululla ja perkussioilla. Lopussa on kivaa sooloa. ”Pre-millenium Transmissions” sisältää rytmiä ja outoja soundeja ja on todella avaruudellinen, outo ja hallusinatorinen jami joka edustaa levyn kokeellisinta puolta. Tämän upean levyn lopettaa koskettava, rauhallisesti alkava ”Dream” joka muuttuu myöhemmin raskaammaksi. Erittäin kivan kuuloinen biisi tämäkin! The World’s Alive on ehdottomasti yksi parhaista levyistä jonka olen kuullut tänä vuonna, joten suosittelen sitä erittäin lämpimästi kaikille psykedeelisestä rockista pitäville.

Arvosana : 9

+/- saldo : 0 |