Moi anonyymi! » Login | Social login | Uusi käyttäjä

Eradication: The Unknown

Sunkka kirjoitti noin 16 vuotta sitten (0 kommenttia)
1210580651.jpgNyt kun on kulunut tasan vuosi Kotkalaisen hevirock-yhtyeen Eradicationin viimeisimmän demolevyn julkaisusta, onkin ajankohtaista julkaista kyseisen levyn arvio. Kuten Eran kohdalla aikaisemminkin, tämä levy on tosiaan soinut autosoittimessa kiivaasti ja tällä kertaa yhä suuremmalla syyllä. Edellisestä demosta on aikaa ja demojen välillä koko orkesteri on käynyt läpäisemässä erään maanpuolustukseen liittyvän velvollisuuden. Johtuuko nimenomaan sotilaskurista vai pelkästään ikääntymistä, että soitto on nyt huomattavasti tarkempaa ja tanakampaa kuin aikaisemmin?

Palasokerin musiikkitoimittajan ominaisuudessa sain kuulla Eradicationin puolivalmista demoa jo talvella 2007 eli paljon ennen sen valmistumista. Silloin oli tallennettu vasta instrumentit mutta välimiksauksista saattoi heti havaita, että on otettu uusi askel taikka aimo harppaus vakavamman esittämisen suuntaan. Poissa oli se alkuaikojen päätön kohkaus ja riehunta, joka tosi sekin oli hauskan kuuloista. Oli siirrytty teknisempiin kuvioihin ja entistä harkitumpiin sovituksiin ja nyt kaikki oli soitettu klikin kanssa ja tarkasti. Äänitystekniikka on kehittynyt ja soundit ovat entistä puhtaammat ja tarkemmat. Ja hienon kuuloiset symbaalit siinä Ollen setissä! Keneltäköhän ne olivat lainassa? Köh...

Eradication on soittanut mm. Rockstarba-elokuvien ensi-illoissa ja onpa Eran rumpali Olle Räty käynyt nörryyttämässä Patua Patun omassa rumpukoulussakin, kakkososassa. Olle soitteli Patun helposti suohon mutta Patuhan ei sitä huomannut. Ja Rockstarbasta tutun Myrkkyenkelin uusi basisti Jorma Kovanen on epäilyttävästi Eradicationin orkesterinjohtajan, Mikko Gyntherin näköinen. Mistähän se johtuu?

Seuraavaksi Eradicationia voi nähdä lauantaina 31.5.2008 Kotkassa BackRoomissa eli linja-autoaseman hevibaarissa. Suosittelen, yeah!

Arvosana : 8

+/- saldo : 0 |