Moi anonyymi! » Login | Social login | Uusi käyttäjä

MoonMadness : All in Between

Jake kirjoitti noin 16 vuotta sitten (0 kommenttia)
1212507307.jpgTampereen korkeudella vaikuttavan MoonMadnessin tuotantoa on arvosteltu aiemminkin Palasokerin palstoilla, promoliven ja singlen muodossa, nyt bändi lähestyi toimitusta ensimmäisen pitkäsoittolevyn kanssa (ja ihan hyvissä ajoin ennen julkaisua, on taas vain kirjoittajan omaa saamattomuutta että arvostelu antoi itseään odottaa).

Vanhan liiton vesissä uidaan, kuten on jo aiemmin tullut bändin osalta todennäköisesti todettua, Rainbow/Deep Purple/Whitesnake rintaman väreillä on tämä teos vahvasti kuvitettu. On mukana paljon omaakin, omaperäisin ja erottuvin on tietysti naisvokalisti bändissä, jonka todennäköiset esikuvat ovat yleensä asettaneet naiset enempi vastaanottavaan asemaan. Tämä rohkea ratkaisu kuitenkin toimii, vanhat hevipuritaanit voivat huokaista helpotuksesta ja antautua koekuuntelulle. MoonMadnessin alkumetreillä tuli muistaakseni purnattua silloisen laulajattaren hieman arastelevasta ja persoonattomasta suorituksesta mikrofonin jatkeena, mutta miehistönvaihdoksen kautta rivistöön astellut tuore laulajatar toi vokalisointiin sen kaivatun persoonallisen soundin ja teknistä osaamista on riittämiin lajityypin vaatimuksien täyttämiseksi.

Todennäköisesti studiossa hikoilu on muuttanut soittamista selvästi napakammaksi ja kautta levyn perusgroove rullaa hyvin, vahva biisimateriaali kantaa pitkäsoiton mitan kevyesti, mutta hieman tämä levy jättää kaipaamaan selkeää, kenties häpeilemätöntäkin hittirallia, jolla bändi voisi haaveilla näyttäytyvän radiosoittolistoille. Lähinnä bändin jatkuvuuden kannalta ajatellen, seuraavalle levylle löytyisi varmasti rahoittaja helpommin muutaman listaviikon jälkeen. Tasavahvuus alkaa kuulostamaan jo hivenen tasapaksulta loppua kohden, toisalta pitää yrittää muistaa asetelma. Ensilevyllään bändi on tiukassa paikassa, kiekko pitäisi olla täynnä toinen toistaan parempia viisuja, jos esim. Whitesnake julkaisisi tänä vuonna näin kovan levyn niin se olisi takuulla ehdoton listajyrä, debytoijan on ansaittava kannuksensa vaikeimman kautta. Parin biisin sovituksella mennään askeleen tai parin päästä iskelmämanöövereistä, mitkä vähän särähtävät korvaan, mutta nämä mainittakoon enempi satunnaisina poikkeuksina. Teknisesti bändi tuntuu olevan kova tekijä kaikilla osa-alueilla, levyllä kuullaan todella tiukkaa soittamista ja soundillisesti levyä ei voi moittia. Erityishuomion herätti varsin vaikuttavat kansilehdykät levyssä, niihin oli selkeästi panostettu tavanomaista enempi.

MoonMadnessilla tuntuu olevan bändin paketti kokonaisuutena varsin eheä ja ammattimaisesti kasassa, suurin kysymysmerkki tämän bändin menestyksen kohdalla onkin että löytyykö vanhan liiton hevanderille vielä tarpeeksi kuuntelijoita pahimman mainstreamin heavy-innostuksen jo osoittaessa hieman hiipumisen merkkejä. Kaikille em. kansainvälisten isojen nimien ystäville suosittelen kuitenkin lämpimästi levyhyllyn komistukseksi.

Arvosana : 9

+/- saldo : 0 |