Moi anonyymi! » Login | Social login | Uusi käyttäjä

Folkswagen: Kyläkaupan rappusilla

Hezzu kirjoitti noin 12 vuotta sitten (0 kommenttia)
1217236941.jpgFolkswagenin kuudes levy ottaa hieman takapakkia edellisen levyn sähköisemmästä rock-musiikista ja bändi on tehnyt melkeinpä iskelmälevyn; levyllä on esim. jenkkaa, laulelmia ja monia kupletti-tyylisiä esityksiä. Musiikissa onkin jälleen mukana sitä rempseyttä ja iloista meininkiä mitä edellisellä levyllä jäin hieman kaipaamaan. Tokihan levyltä löytyy runsaasti myös haikeampaa ja synkeämpääkin tunnelmaa (esim. sota-aikoja muisteleva "Isoisän uni"), mutta tuommoiset kiperämmät menobiisit kuten Veikko Lavilta lainattu "Leningradin reissu" piristävät mukavasti tunnelmaa ja saavat hyvälle mielelle. Tshaikovskin sävellys "Ladoznoje ozeno twist" istuu sekin yllättävän hyvin Folkswagenin repertuaariin, vaikka muistuttaakin tulkinnaltaan ehkä enemmän Laika & The Cosmonautsia. 30-vuotta vanha suomalaista poliittista laulelmaa edustava "Karjalan marssi" kaikessa paatoksellisuudessaan luo jännän kontrastin perässään seuraavan sarkastisen "Karjalan paalutuksen" kanssa. Molemmissa lauluissa taidetaan olla kuitenkin sitä mieltä, että raja pysyköön siinä missä se nykyisin on? Yksi hienoimmista kappaleista on myöskin progemaisesti kasvava "Kaunis kylmä".

Levyn lopusta löytyy vielä tavallaan toinenkin levy; kuuden kappaleen "St. Mura - Folkswagen kielilevy" -ep, jolla esityskielinä ovat esim. englanti, karjala, venäjä ja ruotsi. Aika paljon radiosoittoa ja huomiota biiseistä on saanut Harri Marstion tulkitsema "Sandra of St. Mura", joka on englanniksi käännetty versio vanhasta tutusta "Suhmuran Santra" -kappaleesta. Hieno esitys! "Tulkua Vienah työ käymäh" ja "Livet är härligt" nousevat myöskin suosikeikseni. Aikaisemmilla levyillä vieraskieliset kappaleet oli siroteltu muun materiaalin joukkoon, mielestäni moinen ratkaisu oisi toiminut nytkin, eivät ne olisi tehneet levystä yhtään hajanaisempaa.

Olisin myöskin toivonut, että vuosi sitten nettisinglenä julkaistut "Balladi Rääkkylän Kihauksesta" ja "Vodka, Vodka" olisivat olleet mukana tällä levyllä, tyylillisesti ne olisivat sopineet hyvin joukkoon.

Ei ehkä ihan "Karjalan balsamia" -albumin tasoinen levy, mutta hieno esitys jälleen kuitenkin.


Timo Munne: laulu, askustinen kitara
Suonna Kononen: laulu, taustalaulu, sähkö- ja akustiset kitarat, mandoliinit, huuliharppu, koskettimet
Joonas Ojajärvi: sähköbasso, nauhaton sähköbasso, kontrabasso, mandoliini, laulu, taustalaulu,
Jari Lappalainen: rummut, lyömäsoittimet, balalaikka, bouzouki, piano, koskettimet, polkuharmooni, laulu, taustalaulu

sekä:
Arttu Kunnasto: haitari, taustalaulu
Teemu Sinkko: kaappikello
Jyri Ojala: trumpetti
Kari Tiussa: pasuuna
Marita Koskelo: kantele
Harri Marstio: laulu
Ossi Perälä: klarinetti, tinapilli, taustalaulu
Martin Hein: viulu
Olli Kortelainen: taustalaulu
Ile Vartiainen: pedal steel

(Pilfink Records JJVCD-55)

Arvosana : 9

+/- saldo : 0 |