Moi anonyymi! » Login | Social login | Uusi käyttäjä

Øresund Space Collective: Live at The Dragens Hule, København, Feb 9th/Aug 24th 2007 DVD

Astro kirjoitti noin 13 vuotta sitten (0 kommenttia)
1220617748.gifTässä on pari itse julkaistua, todella rajoitettuna painoksena julkaistua live -DVD:tä hienolta tanskalais-ruotsalaiselta psykedeeliseltä improvisaatiobändiltä. OSC on mielestäni yksi parhaista tällä hetkellä toimivista space/kraut/psykerock –jamibändeistä, ja heidän livekeikkansa ovat aina melkoisen astraalisia kokemuksia... Bändin kokoonpano vaihtelee melko paljon, ja esimerkiksi tällä helmikuun 2007 keikalla lavalla oli samaan aikaan jopa 10 soittajaa! Dragens Hule, maanalainen, epävirallinen pienehkö soittotila, on kollektiiville tavallaan kotipesä, jossa he esiintyvät yleensä useita kertoja vuodessa soittaen tavallisesti massiivisia, yhteensä kolmen tunnin keikkoja.

Viime vuoden helmikuussa kollektiivi järjesti vuotuisen talvishownsa hienoilla, mieltä-laajentavilla taustaprojektioilla. Tällä kertaa mukana oli myös naispuolinen muusikko Sussane, joka lauloi ja soitti viulua ja huilua. Yleensähän heidän musiikkinsa on täysin instrumentaalista satunnaisia sampleja lukuunottamatta. Syntetisaattoreita on tuttuun tapaan mukana paljon, ja itse olen innoissani varsinkin siitä, että edesmenneen Gas Giantin kitaristi Stephan on mukana kuvioissa, vaikka upeasti kaikki mutkin vetävät. Tuona iltana vedettiin kolme settiä, joista kuvattiin ikävä kyllä vain puolet. Kuvasta saa hyvin selvää, ja soundikin on erinomainen. Ensimmäinen setti alkaa rauhallisesti jamilla nimeltään ”Going Where No One Has Gone Before”, jonka alussa on hieman laulua. Pian bändi on oikeassa mielentilassa psykedeeliseen yhteisimrovisaatioon. Luzin perkussioitkin kuuluvat hyvin, ja pienistä teknisistä ongelmista huolimatta tämä on todella antoisaa kamaa. Viulu antaa musiikille uusia ulottuvuuksia. ”Foxy’s New Shoulder” on melkoisen groovy ja rytmikäs veto, ja ”Tom’s Small Pants Advice” kunnon avaruustrippailua. Illan toinen setti oli yksi 77-minuuttinen jami nimeltään ”WOW”, ja tältä levyltä löytyvä osa 1 alkaa rauhallisesti sisältäen aluksi hieman ”avaruuskuiskailua”, kunnes Sussane keskittyy viuluun, joka kuuluu todella hyvin ambientissa maalailussa. Olisi todella kivaa nähdä loppuillan menokin...

Elokuun 24. päivä 2007 oli meidän rakkaan Dr. Space:imme syntymäpäiväjuhla, ja pitkäpartainen huuruukko soitteli avaruusääniään pukeutuneena valkoiseen laboratorioasuun. Keikka oli samalla myös bändin Black Tomato -CD:n julkaisuileet, ja kollektiivi tuntuikin olevan kaikin puolin hyvissä sfääreissä. Hienot, psykedeeliset projektiot tuovat oman lisänsä. Ensimmäinen, todella pitkä jami ”I Was Supposed to Show Up Today?” alkaa todella rauhallisesti ja kosmisesti, kymmenen minuutin paikkeilla saamme kuulla todella hienoa kitarasooloa, ja Baby Woodrosen Lorenzo näkyy lavan reunalla soittamassa toisella kädellä perkussioita toisen käden hoitaessa oluen juontia. Sitten mennään taas hetkeksi hieman pehmeämpään maastoon, mutta kohta alkaa kunnon avaruusrokkaus. ”The Music Lives for You P1 & P2” lähtee melko rauhallisen alun jälkeen Ozric Tentacles -tyyliseen menevään grooveen, ja onkin bändiä tanssittavimmillaan. Hyvä meno! Välissä tulee seesteinen vaihe, ja sitten rauhallista komppia ja kaunista kitarasooloa. Sitten lähdetään taas rokkaillen kohti avaruuden sydäntä... ”Dig That Funky Space” lopettaa keikan ensimmäisen osan melkoisen energisellä ja groovylla otteella. Toisessa setissä alkaakin sitten illan raskas osa... Basistikin on vaihtunut, samoin kuin Dr. Spacen asusteet.


Myös bändin Helsingin keikka Psychotropic Zonella on saatavilla DVD:llä, ja suosittelenkin ottamaan äkkiä yhteyttä bändiin, jos haluat näitä rajoitettuna 30 kappaleen painoksina julkaistuja keikkoja saada haltuusi. Näillä näkymin OSC on tulossa taas loppuvuodesta Suomeen, jolloin saamme täälläkin jälleen kokea improvisaationaalisen, kollektiivisen avaruusmatkan... Bändiltä on aivan juuri julkaistu myös uusi studio levy Inside Your Head, joka tulee räjäyttämään pääsi!

Arvosana : 9

+/- saldo : 0 |