Moi anonyymi! » Login | Social login | Uusi käyttäjä

Farflung: A Wound in Eternity

Astro kirjoitti noin 13 vuotta sitten (0 kommenttia)
1221646171.jpgMeteor City (Promo)

Amerikkalainen Farflung alkaa olla jo pitkän linjan raskaita sci-fi/avaruusrokki –veteraaneja. Aikaisemmin Pressurehed –nimellä toimineet kaverit ovat olleet myös Nik Turnerin taustabändinä tämän USA:n kiertueilla 90-luvun puolessa välissä sekä jäseninä Helios Creedin uudelleen kokoamassa Chrome –yhtyeessä. Viimeisen kymmenen vuoden aikana yhtye on yhdistellyt kraut rockista, punkista ja metallistakin voimaa saaneeseen soundiinsa onnistuneesti myös stoner rockia. Uudella levyllään kolmikko Tommy Grenas, Michael Esther ja Ryan Kirk vievät meidät taas syvälle avaruuden keskipisteeseen ja moninaisiin vaihtoehtoisiin todellisuuksiin.

”Unborn Planet” lkaa avaruusäänillä ja sitten tulee oikein tarttuva riffi. Tämä on hieno, energinen ja tiukka punkahtava rokkaus, ja kertosäe varsinkin jyrää ja kunnolla! Jopa edellistä parempi on todella tiukka ”Endless Drifting Wreck”, jossa on psykedeelisiä soundeja, hypnoottinen krautpoljento sekä Vibravoidin mieleen tuova monotoninen laulu. Kertosäe on menevää, Fu Mancu –tyylistä stoner rockia. Biisissä on myös syna/basso –voittoinen rauhallisempi väliosa ja lopussa todella kovaa kitarasooloa, vau! ”Like It Has Never Been” alkaa rauhallisesti, ja sitten tulee repetatiivinen, hypnoottinen komppi. Tässä kappaleessa on todella hieno, kraut –henkinen tunnelma, mutta myöhemmin tulee myös raskasta stoner -riffittelyä! Circlen mieleen tuova, aika raskas krautrokkaus ”Stella Volo” sisältää lopuksi jännän, akustista kitaraa sisältävän osan. Todella hypnoottinen ”Ix” junnaa yhdessä äänessä tomikompilla sisältäen lähes kuiskaavaa laulua. Kappale kasvaa ja muuttuu raskaammaksi ja muuttuu lopuksi lähes punkiksi The Stooges/MC5 –tyyliin sisältäen hyvää bassottelua. Ambienttina alkava ”Silver Shrooms” sisältää kivaa syntsataustaa ja muuttuu raskaammaksi enne kolmea minuuttia. Loppu on Monster Magnet –tyylistä kohkausta, hienoa! ”Invincible” omaa groovin bassolinjan hitaalla rytmillä. Tauon avaruusäänien jälkeen lähdetään avaruusrokkaamaan tosissaan ja saamme kuulla hienoja riffejä. Perusversion levystä lopettaa hieno, pehmeästi alkava ”Precognition” jossa on utuisia suntetisaattoreita ja vahvaa laulua.

CD:n deluxe –editiossa (1000 kpl) ja tuplavinyyliversiossa (300 kpl) on lisäksi kaksi bonuskappaletta, jotka muistuttavat itse asiassa eniten kunnon 70-luvun space rockia á la Hawkwind. ”R-complex” rokkaa todella tiukasti ja biisissä ”Possession” bassorumpu jytkyy ihan Spacehead –tyyliin. Nämä eivät siis todellakaan ole mitään jämäbiisejä, vaan ihan huippulaatuista kamaa, joten kannatta ehdottomasti hankkia versio josta nämäkin kappaleet löytyvät! A Wound in Eternity on todellakin yksi parhaista tänä vuonna julkaistuista levyistä, ja edustaa Farflungia parhaimmillaan. Hanki se heti ja pistä aivosi kunnon psykedeeliselle tripille!

Arvosana : 10

+/- saldo : 0 |