Moi anonyymi! » Login | Social login | Uusi käyttäjä

Øresund Space Collective: Inside Your Head

Astro kirjoitti noin 13 vuotta sitten (0 kommenttia)
1226316266.jpgSulatron Records (st 0802)

Tämä CD sisältää viiden kappaleen verran (70 minuuttia) materiaalia, samoista studiosessioista, joista tämä tanskalais-ruotsalainen psykedeelinen ja improvisaationaalinen avaruusrokki –yhtye työsti edellisen, loistavan Black Tomato –levynsä. Mistään jämänauhoista ei kuitenkaan ole kysymys, vaan käyttämättä jääneistä 150 minuutista löytyi kyllä vielä oikein käyttökelpoista materiaalia. Sulatronin Sula Bassana alias Dave Schmidt teki vielä suuren työn yhdistelleessään lyhyempiä jameja pidemmiksi kokonaisuuksiksi ja tehdessään pientä manipulaatiota musiikille. Lopputuloksen on oikein mainio, mieltä laajentava CD, jonka kaikki kappaleet on osuvasti nimetty ihmisaivojen osien mukaan…

”Substantia Nigra” alkaa hypnoottisella bassokuviolla, puolentoista minuutin paikkeilla mukaan tulevat rummut kitaroiden kasvaessa mukaan kivasti. Koko kappaleen ajan säilyy hyvä draivi ja imu, ja tämä on todellista aivomusaa! Ei niin raskas biisi. ”Optic Chiasm” alkaa melkoisen ambienttina ja alkaa vähitellen ottaa hahmoa. Kappale on melkoisen seesteinen ja hidas loppuun asti tuoden mieleen jotkut Ozric Tentaclesin rauhallisemmat kappaleet. Hienoa sooloa ja sähköpianoa on myös mukana. Tanssittava ”Fornix” alkaa grooveilla, ehkäpä loopatuilla rummuilla, ja toimii erittäin hyvin basson ja syntetisaattoreiden tullessa mukaan. Myöhemmin vaihdetaan reggae –rytmiin, ja saamme kuulla mielenkiintoisia UFO –ääniä ja reilusti delay –kaikua. Kappale aiheuttaa hyvin miellyttävää, pientä kihelmöintiä aivoissa. ”Aqueduct of Sylvius” jatkuu suoraan edellisestä kappaleesta aluksi pienillä psykedeelisillä soundeilla. Rytmi kehittyy mukaan, ja tässä saamme kuulla todella avaruudellista tavaraa. Seitsemän minuutin kohdalla meno muuttuu tiukemmaksi ja raskaammaksi. Hieno veto! Yli kaksikymmentäminuuttinen ”Vermis” alkaa syntsalla, sitten mukaan tulee basso ja pientä, leijuvaa kitaraa. Myöhemmin tulee myös vähän rumpuja. Tällä on todella huumaava vaikutus. Viiden minuutin paikkeilla kehiin tulee ilmeisesti uusi jamipätkä, ja meno muuttuu mukavan jatsahtavaksi ja funkiksi. Saamme kuulla sekä kitara- että Fender Rhodes –soolon. Loppupuoli on melko kitaravetoista, ja soolo jossain 17-19 minuutin paikkeilla on todella hieno!

ØSC on jälleen saanut tehtyä erinomaisen CD:n, jossa riittää paljon tutkimista ja ihmettelemistä. Levyn aivo -teemaa on käytetty myös kansissa, ja se sopii hyvin pakettiin. Seuraava levykin on jo miksattu Secter Saucerin Steve Hayesin toimesta, mutta vaatii vielä hieman editointia. Ikävää, että bändin tämän vuoden Helsingin keikka peruuntui, mutta kokeillaan uudestaan ensi vuonna, sillä nämä kaverit osaavat todella ruokkia kuuntelijoiden aivoja!

Arvosana : 8

+/- saldo : 0 |