Moi anonyymi! » Login | Social login | Uusi käyttäjä

Dragontears: Tambourine Freak Machine

Astro kirjoitti noin 13 vuotta sitten (1 kommenttia)
1228135369.jpgBad Afro Records (AFROCD/LP 037)

Tanskalaista Dragontearsiä voidaan pitää psykedeelisen underground rockin superyhtyeenä. Lähinnä entisistä ja nykyisistä On Trialin ja Baby Woodrosen jäsenistä koostuva bändi julkaisi loistavan, happohuuruisen debyyttinsä 2000 Micrograms from Home viime vuonna, ja nyt pojat ovat pistäneet vieläkin paremmaksi! Tambourine Freak Machine sisältää viisi uutta, syvällistä ja mieltä laajentavaa kappaletta ja yhden lainakappaleen, ja on ehdottomasti yksi vuoden 2008 kovimmista julkaisuista. Mukaan on otettu jäseniä myös muista bändeistä, ja levy on edellistä kokeellisempi ja hypnoottisempi.

”The River” alkaa utuisesti ja hallusinatorisesti mm. väärinpäin käännetyillä kitaroilla rytmin kasvaessa ja laulun tullessa kohta mukaan. Rauhallisessa kappaleessa on todella upea, ylevä tunnelma, ja mukana on myös koskettimia. Tämä on todella syvää psykedeliaa! Sitten seuraa epämääräistä free folk –häröilyä sisältäen pillejä yms., ja hypnoottinen ”Sunrise” alkaa akustisella riffillä, perkussioilla ja hienon melodian omaavalla laululla. Sitten lähtee tiukka komppi, ja tämä on todellista mannaa korville ja mielelle. Biisi on yksi levyn rankimmin rokkaavimmista ja parhaimmista paloista ja sisältää myös surisevaa sähkökitaraa ja kelloja. Aivan upeaa! Dylan –cover ”Masters of War” on tumma, synkkä ja akustinen apokalyptinen folk –biisi, joka kertoo ahneista vallanpitäjistä ja sodan kylväjistä, jotka eivät välitä ihmisten kärsimyksistä. Paskiaiset saavat vielä maksaa… Kappaleessa on todella voimakkaat, syvälliset sanat, ja tulkinta on huippulaatuista.

Yli 15-minuuttinen ”The Freedom Seed” alkaa psykedeelisellä, rauhallisella synavoittoisella ambientilla, joka on kuorrutettu kivoilla avaruusäänillä. Sitten mukaan tulee rauhallista rytmiä. Tämä on todella hypnoottinen, repetatiivinen ja meditatiivinen biisi, jossa on silloin tällöin myös hieman hienoa laulua (Janine Neble ja Lorenzo Woodrose). Välissä on taas väärinpäinkitaraa ja jos jonkinlaista pulputtelua. Todella euforinen, nostattava ja monikerroksinen kappale. Vähän tulee mieleen The Spacious Mind tai Acid Mothers Temple meditatiivisessa moodissaan. Lyhyt ja kokeellinen ”Rocco’s Revenge” alkaa psykeäänillä ja feedbackillä, sitten mukaan tulee vahvasti manipuloitua rytmiä ja pilliä. Levyn lopettaa groovilla rumpukonebeatillä varustettu, hypnoottinen ”Dreamweaeaver 2”, jossa on paljon erilaisia psykedeelisiä soundeja ja vähän itämaisen kuuloista laulumelodiaa. Todella hyvä lopetus!

Tambourine Freak Machine omaa aivan uskomattoman syviä ja hallusinatorisia tunnelmia ja on pakko-ostos kaikille psykedeelisen undergroundin ystäville. Onneksi levy on saatavilla myös vinyylinä. Bändiltä on ilmestynyt myös uusi vinyylisinkku, mutta se on melkoisen vaikea hankkia, onnea vaan yritykseen! Bändi on myös mahdollista nähdä livenä ensi vuoden Roadburn –festivaaleilla.

Arvosana : 10

+/- saldo : 0 |

    Astro kirjoitti noin 13 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Hippie Shake Recordsista löytyy vinyylinä...