Moi anonyymi! » Login | Social login | Uusi käyttäjä

Tuliterä: Alpha EP

Astro kirjoitti noin 13 vuotta sitten (0 kommenttia)
1233063375.jpgOmakustanne CD-R –EP/nettijulkaisu

Tuliterä on helsinkiläinen bändi, jonka perustivat myös Sadkarmassa soittava Vesa Partti (kitarat, syntetisaattorit, ohjelmointi) ja Hannu Wilman (kitarat, syntetisaattorit) syksyllä 2006. Aluksi bändi improvisoi tuollaista hieman ambientimpaaa, kosmista tavaraa, mutta sitten he keksivät ottaa mukaan basistin ja rumpalin Sadkarmasta saadakseen musiikkiin vähän enemmän potkua. Tämä oli erittäin hyvä päätös, sillä nämä kolme uutta, psykedeelistä, raskasta ja menevää instrumentaalista kappaletta rokkaavat todella tiukasti! Kosmista aspektiakaan ei ole unohdettu, ja syntsat ja ohjelmointi ovat edelleen tärkeässä osassa, vaikka raskaat, groovit ja tiukat metalliriffit jyräävätkin päälle kuin yleinen syyttäjä.

Ensimmäinen kappale ”Alpha Blade” alkaa minuutilla avaruussuhinoita. Sitten alkaa menevä, tiukka ja raskas riffi, josta tulee vähän mieleen jotkut Porcupine Treen metallisimmista paloista. Mukana on myös sekvenssejä ja leadkitaraa, ja tämä rokkaa ihan pirusti! Välissä on todella raskas kohta (alaviereistä kitaraa?), ja progempi osa kuulostaa vähän Hidria Spacefolkilta. Tämä melkoisen tapahtumarikas kappale toimii todella hyvin. ”Jagat” on nopeaa space metallia sisältäen tiukkaa riffittelyä, nopeita sekvenssejä ja soolokitaraa. Tämä tuo mieleen Space Mirrors –yhtyeen, vaikkakaan ei ole ihan niin kaoottista. Lopussa on vain avaruusääniä. Hieno veto tämäkin! Viimeinen, yli 14-minuuttinen kappale ”All-seeing Delirium” alkaa myös melko tiukasti vaikkakaan ei yhtä nopeana. Mukana on myös tuplabassorummut, mutta kolmen minuutin kohdalla tulee hetken tauko ja seuraa vain sekvenssereitä. Sitten taas lähdetään, mutta nyt tunnelmallisemmalla, hieman melankolisella otteella. Kuuden minuutin kohdalla komppi jää pois, ja delaykitara tuo mieleen Kingston Wallin. Kohta mukaan tulee taas myös raskaampia elementtejä, ja kappale kuulostaa hieman Opethilta. Synkkää ja kaunista, raskasta tavaraa. Sitten biisi rauhoittuu lähes ambientiksi, leijuvaksi äänimaastoksi ja saamme kuulla vähän Steven Wilson –tyylistä herkkää leadkitaraa. Lopussa kappale taas kasvaa hetkeksi. Tämä on oikea mestariteos!

Tuliterän uusi EP on siis todella kovaa, raskasta ja tiukkaa instrumentaalista avaruusmetallia, josta löytyy yhtymäkohtia sekä 70-luvun avaruusrokkiin, progressiiviseen rokkiin, psykedeliaan kuin moderniin metalliinkin. Itse alusta loppuun asti tehty levy kuulostaa oikein hyvältä, joten ei voi kun onnitella poikia hyvästä työstä. EP:n voi ladata ilmaiseksi osoitteesta www.last.fm/music/Tuliterä, tai tilata bändiltä CD-R –muodossa.

Arvosana : 8

+/- saldo : 0 |