Moi anonyymi! » Login | Social login | Uusi käyttäjä

Kamala : Riittämättö-demo

DrethegenjeshKing kirjoitti noin 13 vuotta sitten (0 kommenttia)
1234434511.jpgKamala jatkaa runnomistaan siitä, mihin edellisellä levyllä jäätiin: Riittämättö-demolla mättöä riittää. Teknisesti Kamala on ottanut rohkean askeleen eteenpäin. Tahtilajivaihdoksia ja muuta koristetta on tuotu maltillisesti ja hyvällä maulla mukaan kokonaisuuteen. Karitan lauluun on tullut myös lisää kypsyyttä. Pahimmat tekouhomaneerit on saatu karsittua pois ja tilalla on jämäkämpää sekä uskottavampaa tilitystä. Jämäkkyys kuvaa hyvin myös yhtyeen soittoa ja levyn tuotantoa.

Valitettavasti nyt vain tuntuu siltä, että se tärkein on unohtunut. Kappalemateriaaliltaan Riittämättö on tasapaksu, jopa tylsä. Siinä missä Päästä irti -demon hyvät ideat kaipasivat jalostusta, Riittämättö kaipaa niitä hyviä ideoita.

Levyn avaava Kamala akka rullaa hienosti aina kertosäkeeseen asti, jääden sen jälkeen torsoksi. Demon nimikappale on vahva näyttö Kamalan potentiaalista. Riittämättö nivoutuu varsin tarkoituksellisen oloisesti yhteen Kamalan akan kanssa luoden jatkumon näiden kappaleiden välillä. Riittämättö onnistuu kuitenkin iskevällä melodiallaan ja monipuolisuudellaan säilyttämään mielenkiinnon loppuun asti. Putoaminen tapahtuu korkealta siirryttäessä demon viimeiseen kappaleeseen. Anteeksiantamattomasta jäi mieleen lähinnä ärsyttävä hokema.

Jo julkaistuilla demoillaan Kamala on osoittanut kykenevänsä kirjoittamaan ytimekkäitä kappaleita ja ne myös ryhdikkäästi esittämään. Näiden osa-alueiden kohdatessa, Kamalalla on jalka tukevasti oven välissä edelleen hyvin miesvoittoisella alalla. Tokihan niitä kultakurkkuja Gossowista Turuseen löytyy, mutta harvassa ovat täysin naisvaltaiset yhtyeet.

Arvosana : 6

+/- saldo : 0 |