Moi anonyymi! » Login | Social login | Uusi käyttäjä

Daedalus:The Never Ending Illusion

OldfieldOlli kirjoitti noin 9 vuotta sitten (0 kommenttia)
Daedalus on italialainen progemetallibändi jonka nykykokoonpanon muodostavat Fabio Gremo(Basso), Davide La Rosa (Rummut) ,Davide Merletto (Laulu), Beppe Spanò (Kosketinsoittimet) ja Andrea Torretta (Kitarat)
Debyyttilevyn jälkeen (Leading Far From a Mistake v.2003),yhtye koki miehistönvaihdoksia ja uusi levy julkaistiin vasta myöhään 2008. The Never Ending Illusionin kansitaide luo jo jonkinlaisen mielenkiinnon levyä kohtaan. Mm. Marillionin kansitaiteesta pitkälti vastannut Mark Wilkinson on tehnyt jälleen kerran komeaa työtä.
Itse levykin alkaa mielenkiintoisella minuutin mittaisella kosketinsoitin introlla Waiting For The Dawn, joka tuo mieleen 80-luvun alun Tangerine Dreamin. Sen jälkeen alkaa raskaampi meno. Yhtyeen musiikista käy erittäin selvästi ilmi bändin suurin esikuva Dream Theater, mutta myös Iron Maidenia on varmasti kuunneltu. Daedaluksen progemetalli on sinänsä ihan toimivaa, mutta lievä mielikuvituksen puute vaivaa ainakin minua. Tällaista mättöä soittaa niin moni muukin. Parasta antia levyllä onkin yllättävän kaunis balladi Cold Embrace, sekä instrumentaali Horizons in a Box jonka melodisuus viehättää. Myös albumin päättävä ,yhtyeen äidinkielellä Italiaksi laulettu Mare Di Stelle on mainio. Ehkäpä yhtyeen kannattaisikin kehittää omaa vahvuuttaan, eli melodisuutta, sillä raskaammassa väännössä yhtye ei pärjää esikuvilleen. Levyn soundipuoli on hieman ohut ja tuotanto muutenkin hieman halvan oloinen. Toisaalta levyä ei ole ylikompressoitu, kuten niin usein tämän tyyppisessä musiikissa ja soittimet erottuvatkin melko hyvin.


Arvosana : 7

+/- saldo : 0 |