Moi anonyymi! » Login | Social login | Uusi käyttäjä

Hiidensointi:Hiidensointi

OldfieldOlli kirjoitti noin 10 vuotta sitten (0 kommenttia)
1274213293.jpgHiisi Vieköön Records hvrcd-01

Tamperelaiselle Hiidensoinnille toivoisi isompaakin menestystä. Kaikki eväät on kyllä.
Yhtyeen nykyjäsenet ovat: Petri Koivistoinen-kitara, Nina Hiironniemi-laulu, Mika Hiironniemi-rummut, Pate Laitinen-basso, Petri Ahonen-viulu

On pakko myöntää, että Hiidensointi osasi yllättää minut positiivisesti. Tämähän on vallan toimivaa ja kaunista suomiprogea, jossa yhdistyy folk ja jazz. Erityisesti kappaleiden melodisuus viehättää. Sävellystyö on Petri Koivistoisen käsialaa ja Nina Hiironniemi vastaa sanoituksista kahta kappaletta lukuun ottamatta. Lyriikat sopivat suomalaiseen kansanperinteeseen ja luonteeseen. Tämä on kuin musiikkia suomalaisista ikimetsistä. Komeaa kansitaidetta myöden.

Soittopuolikin toimii mallikkaasti ja kun vielä laulaja Nina Hiironniemi tulkitsee kappaleet niin herkästi niin eihän tästä voi olla pitämättä. Vahvan kokonaisuuden kirkkaimmiksi helmiksi nostaisin jykevän aloitusraidan Koskella ja komeasti etenevän päätöskappaleen Virran mukana. Muutamalla kappaleella kuultava kantele antaa myös mukavaa lisämaustetta.

Hyvää mieltä ja progressiivista rokkia! Näin kuvailee yhtye itse omaa musiikkiaan. Ja kyllähän tuohon on ihan helppo yhtyä. Tämä bändi täytyy nähdä elävänä!

Kuvassa Laulaja Nina Hiironniemi esittelee hienoa levytaidetta.


Arvosana : 8

+/- saldo : 1 |