Moi anonyymi! » Login | Social login | Uusi käyttäjä

Vibravoid: Triptamine CD/DVD

Astro kirjoitti noin 11 vuotta sitten (0 kommenttia)
1276068994.gifNasoni Records (NASONI 94-2CD/DVD)

On ehtinyt kulua jo 10 vuotta siitä, kun Düsseldorfin psykedeliakuninkaat Vibravoid julkaisi ensimmäisen albuminsa 2001. Ensimmäinen CD-versio tuli ulos nimittäin 2000, itse löysin bändin vasta 2001 Nasonin upean tuplavinyylin muodossa. Siitä lähtien bändi onkin ollut yksi suosikeistani, ja kaikki mahdolliset julkaisut on luonnollisesti saatava. Bändi on hellinyt fanejaan varsinkin rajoitetuilla vinyyleillä, sekä 12”:n että 7”:n tuuman koossa. Triptamine –sarjassa on julkaistu peräti neljä vinyyliä, joilta on löytynyt lähinnä demoja ja livekappaleita sekä pari soundtrack –raitaa. Nyt osa Triptamine –vinyylien raidoista näkee ensimmäistä kertaa päivän valon CD –muodossa monien muiden harvinaisuuksien kanssa.

Parasta minulle on tietenkin kuitenkin se, että tältä julkaisulta löytyy myös neljä tähän asti täysin julkaisematonta demoa, joten käyn ensin läpi lyhyesti ne. Koko levyn aloittava ”Leave It Behind” on todella hypnoottinen, psykedeelinen ja huumaava veto, joka liikkuu eteenpäin melko rivakasti. Christian laulaa tässä jotenkin melko jännällä tavalla. Uskomatonta, ettei tämä kappale ole päätynyt albumeille, pidän nimittäin tästä todella paljon. Äänenlaatu on loistava, ei mitenkään demomainen, ja psykedeelisiä efektejä on jaksettu pistää mukaan kiitettävästi. ”Sucked by Sound” on instrumentaalinen kokeilu ilman rumpuja, samoin kuin hyvin avaruudellinen ambient –pala ”Cosmochaos”. CD –osuuden päättää melkoisen erilaisen kuuloinen versio Distortions –levylle päätyneestä kappaleesta ”Random Generated Future”. Englantilaisen Fruits de Merin julkaisemalta Krautrock Sensation –cover-EP:ltä on mukana kaikki kolme kappaletta, ja editoimattomina versioina! Nyt saamme siis kuulla mm. monta kertaa pidemmän version ”Rauchkrautista”… Hienoa! Christmas on Earth –EP on levyllä myös kokonaisuudessaan, ja on huomattava, että ”Christmas on Earth” ja ”Save My Soul” ovat täysin eri versioita kuin Distortions –levyllä. Varsinaisilta Triptamine –vinyyleitä ei sitten mukana olekaan kuin 4 kappaletta, mutta kaksi näistä onkin hyvin pitkiä. Vanhaan mykkäelokuvaan sävelletty ”Ali Baba” on mystinen, rauhallinen mutta melko kokeellinen ja tietenkin myös psykedeelinen instrumentaali, samoin kuin myös vähän Spacemen 3 –tyylinen ”Vibraphased”, joka on itse asiassa todella leijuvaa ja upeaa tavaraa. ”Black Light Mushrooms” on menevä, groovi ja cooli 60-luvun tyylinen psykejami, ja myös sitaria sisältävä ”Children of the Void” itämainen, rentouttava raga. Ikävää, että Triptamine Vol. 2:lla mukana ollut soundtrack –raita ”Wizard of Oz” ei mahtunut levylle, sillä se on todella kovaa tavaraa. Pink Floyd –EP What Colour Is Pink olisi tietenkin ollut myös hieno lisä, mutta ehkä sen vuoro on joskus toiste. Myöskään Triptamine Vol. 3.lta ei ole mukana yhtään radioliveä, mutta sen puolen korvaa sitten tämän albumin mukana tuleva DVD-levy.

DVD sisältää ensin seitsemän biisiä Saksan TV:tä varten hyvin ammattimaisesti kuvatulta keikalta Saksan Bielefeldistä viime syyskuulta. Valaistus on TV-kuvauksen takia kirkas eikä se jätä tietenkään tilaa psykedeelisille taustaprojektioille, mutta bändi vetää niin hyvin ja lysergisellä otteella että pää räjähtää! On erikoisen hienoa päästä katsomaan lähempää, kun Christian vääntää uskomattoman tripahtavia soundeja lukemattomista efektilaatikoistaan. Koko bändi on hyvässä vireessä, ja tuntuu nauttivan esiintymisestä. Mukana setissä on omien kappaleiden lisäksi myös Beatlesin ”Tomorrow Never Knows” ja SIlver Applesin ”Oscillations”, jotka toimivat erittäin hyvin. Bonuksena DVD:llä on lisäksi monella kameralla kuvattu ”Playing with Beyus” meidän Psychotropic Caravan II –festivaaleiltamme Helsingistä sekä Canin ”Mother Sky” Ateenasta. Teknisesti nämä eivät ole ihan huippua mutta keikkojen psykedeelinen tunnelma välittyy kyllä hienosti! Kaiken kaikkiaan tämä Triptamine CD/DVD –paketti on todellakin ostaminen arvoinen kaikille faneille, vaikka harvinaiset vinyylit olisikin jo kaapissa. Sopii hyvin myös ensimmäiseksi askeleeksi kohti Vibravoidin mieltä laajentavan maailman ymmärtämistä. Rakkaus on vapautta!

Arvosana : 9

+/- saldo : 1 |