Moi anonyymi! » Login | Social login | Uusi käyttäjä

Vibravoid: Burg Herzberg Festival

Astro kirjoitti noin 13 vuotta sitten (0 kommenttia)
vibravoidherzberg.jpgHerzberg Verlag (V-HB-34)

Tämä 18.7.2010 Burg Hertzberg –festivaalien freakstagella Saksan Breitenbachissa nauhoitettu tupla-CD on ensimmäinen varsinainen livealbumi saksalaiselta Virbravoidilta. Erinäisiä livekappaleita on tosin ollut mukana Triptamine -sarjan julkaisuilla, mutta nyt on kyseessä laadukkaasti nauhoitettu ja miksattu koko keikka! Tämä julkaisu oli todella hyvä veto myös siksi, että kolmimiehinen bändi on todella kovassa vedossa ja rokkaa groovimmin kuin koskaan. Todella psykedeelisen, mielen räjäyttävän rockin aikaansaamiseksi ei tarvita kuin basso, rummut, kitara, laulu, theremiini ja muutama kymmenen kiloa efektibokseja. Mitään päällekkäisnauhoituksia tai korjailuja ei ole tehty, joten kyseessä on absoluuttinen livetaltiointi. Kristallisen kirkkaat soundit iskevät kuulijaan tajuntaan kuin 100% happo, ja kappalemateriaali on oivasti valittu, sillä mukana on sekä lyhyempiä, 60-luvun psykepop –tyylisiä vetoja, hypnoottista kraut rockia kuin myös hyvinkin pitkiä psykejameja, joissa Christian pääsee todella vauhtiin efektiensä kanssa.

Beatles –laina ”Tomorrow Never Knows” on yleinen aloitusbiisi Vibravoidin keikoilla, ja tällä kertaa siitä kuullaan aivan hiton tiukasti groovaava ja energinen, yli 7 minuuttia pitkä versio! Hienoa kitaratyöskentelyä. Sitten seuraa bändin tarttuva, vanha single –biisi ”Doris Delay”, joka toimii aina. Hypnoottinen ja monotoninen ”Playing With Beuys” on yksi Vibravoid –suosikeistani, ja todella hyvältä taas kuulostaa. Ensimmäiseltä levyltä peräisin olevasta livekilleristä ”Ballspeaker” kuullaan yli 19-minuuttinen versio, josta on oksat pois. Tähän kiteytyy lähes kaikki, mitä Vibravoidissa rakastan! Kappale löytyy myös Astral Visions –internetradioshowstani… Uskomattomia äänimaailmoja yksi kitaristi saakin aikaiseksi. Sitten onkin hyvä vetää vähän kurinalaisempi kappale, ja tämän roolin hoitaa hyvin The Strawberry Alarm Clockilta lainattu 60-luvun psykepoppis ”Incense and Peppermint”. Ensimmäisen CD:n lopettaa pitkä ja utuinen versio upeasta, hitaasta ja leijuvasta kappaleesta ”Your Mind Is at Ease”. Tässä välissä olikin hyvä vähän rauhoittua.

Cover –linjalla jatketaan myös kakkos-CD:llä, ja The Silver Applesin motorinen, hypnoottinen ja maaninen ”Oscillations” sopii erittäin hyvin Vibravoidille. Sitten bändi menee raskaille, punkahtaville urille, kun yleisön päälle syöstään hurja ja raaka ”Christmas on Earth”. Tämä kappale ei anna armoa aivosoluparoille! Vauhdikkaasti jatkaa myös groovy ”Vivid Vision”. Lopuksi on sitten säästetty yli 44 minuuttia (!) pitkä Can –cover ”Mother Sky”!!! Vibravoidin 19-minuuttinen studioversio kyseisestä kappaleesta löytyy heidän viimeisimmältä studioalbumiltaan Distortions (ja lyhyempi versio myös nopeasti loppuunmyydyltä Kraut Rock Sensation -EP:ltä). Tässä versiossa matkustetaan kuitenkin jonnekin tajunnan, tilan ja ajan toiselle puolelle, eikä paluusta ole tietoa. Loppu on yhtä sykkivää, vellovaa hallusinatorista efektimerta ja feedbackiä. Aivan mahtava lopetus yhdelle parhaista tällä vuosituhannella kuulemistani livelevyistä! Ainut pieni epäkohta on se, että albumi ei ole saatavilla vinyylinä, mutta muuten kyseessä on ihan kympin suoritus.

www.vibravoid.com

Arvosana : 10

+/- saldo : 0 |