Moi anonyymi! » Login | Social login | Uusi käyttäjä

Kuolevatko perinteiset levykaupat?

Jammo kirjoitti noin 9 vuotta sitten (5 kommenttia)
Levymyynti siirtyy koko ajan enemmön nettikauppojen hoiviin. Taannoinen Helsingin Popparienkelin kaatuminen oli minulle jossain määrin yllätys, vaikka olinkin siitä monesti jo ehtinyt juttua vääntämään omistajien kanssa. Mieltäni kalvaa nyt se että en itsekään tarpeeksi hankkinut levyjä heiltä, vaikka ns. vakiasiakas olinkin. Olen jo vuodesta 2002 alkaen näet tilannut levyjä ulkomailta siltä osin kun niitä ei ole suomalaisilla liikeillä ollut listoillaan. Joo, seli, seli ...
Nykyään tilaan likimain kaikki levyni netistä, onhan se merkittävä juttu kun levyn saa keskimäärin 5 € halvemmalla kotin asti kannettuna kuin suomalaiselta levymyyjältä ostettuna ja vieläpä sillä riesalla että pitää fyysisesti raahautua liikkeeseen asti.
Siis kysymys kuuluu : kuolevatko perinteiset levykaupat ?
Ja tunnustakaa pois jos olette täysin nettikauppojen asiakkaita...

+/- saldo : 0 |

  Kcrimso kirjoitti noin 9 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Muutamia erikoisliikkeitä lukuuunottamatta kuolevat. Keltaisella jäänsärkijällä esim. menee käsittääkseni ihan hyvin.

  Itse ostan levyt 98 prosenttisesti netistä. Eikä hävetä yhtään. Miksi pitäisi?

  OldfieldOlli kirjoitti noin 9 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Itse ostan 40/60 levykauppa/netti. Yritän tukea aina kun mahdollista paikallisia liikkeitä, mutta aina ei ole järkevää. Esim kun tilasin Playlta Genesiksen The Movie Boxin, niin se oli halvempi kuin paikallisen levykaupan tukkuhinta. Playssa muistaakseni 59? ja tukkuhinta ilman katteita ja veroja n. 80?.Parin euron erot ei haittaa ja silloin ostan levykaupasta. Olen jutellut paljon paikallisten levykauppayrittäjien kanssa ja on se vaan niin, että kyllä levykaupat kuolee. Helppohan se on myydä verkkokaupassa kun ei tarvi maksaa liiketilan vuokraa ja työntekijöiden palkkaa. Itse tykkään mennä levykauppaan juttusille ja ostaa levyn sieltä. Se on sellainen sosiaalinen tapahtuma. Mutta jos tuotteen hintaero on valtaisa, niin kyllä tulee verkosta tilattua.

  Jammo kirjoitti noin 9 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Progea sata vuotta kuunnellut alan mies voi todellakin vinkittää sellaisella levytyksellä, jota ei tulisi ikinä millään nettisessiolla löydettyä. Sama pätee tosin myös jazzin puolelle, esim. Digeliuksen Emun kokemusta kannattaa jokaisen jazziin hurahtaneen käydä aika ajoin hyödyntämässä.

  Kcrimso kirjoitti noin 9 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Veikkaan että netistä voi myös omin korvin kuulla matkua minkä olemassa olosta Emuilla tai muillakaan linnuilla ei ole mitään hajua. Eli tasoihin menee.

  Itse tuen mielelläni musiikin tekijöitä. Musiikn myyjistä/levittäjistä en ole erityisen kiinnostunut. Pitäisi toki ostaa enemmän levyjä suoraan muusikoilta eikä monikansallisilta firmoilta kuteb Amazon ja Play...

  OldfieldOlli kirjoitti noin 9 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Ensisijaisesti pyrin tukemaan artistia, sitten paikallista levykauppaa ja sitten vasta nettikauppoja. Esim. Camelit, Oldfieldit, Hackettit ja monet muut tilaan aina suoraan artistin omilta sivuilta.