Moi anonyymi! » Login | Uusi käyttäjä

Thinking about Prague? Think again - go the Bratislava!

KeTu kirjoitti noin 21 vuotta sitten (3 kommenttia)
Wow! Taytyy kylla sanoa, etta Bratislava on yllattanyt kaikilla osa-alueilla allekirjoittaneen. Ne, jotka eivat viela Bratislavaa tunnista, niin kerrottakoon Bratislavan olevan Slovakian paakaupunki. Slovakia muodosti aiemmin Tsekin kanssa Tsekkoslovakian. Mutta se sivistamisesta.

Bratislava vei kylla sydameni kokonaan. Tulin tanne maanantaina, ja jo ensimmaisena iltana kavellessani vanhassa kaupingissa olin myyty. Saman tunteen olen saanut matkoilla vain kolmesti aiemmin: Prahassa, Budabestissa ja Berliinissa/Potsdamissa. Ja talla hetkella Bratislava menee kaikkien noiden edelle. Miksiko? Tama kaupunki on kuin pienoiskoossa oleva Praha. Tunnelma on samanlainen ja nahtavaa riittaa moneksi paivaksi. Mutta se varsinainen jippo ylistyksessa: talla hetkella taalla ei ole paljonkaan turisteja ja hintataso on ihan alyttoman alhainen! Oopperalippu 8 euroa, ruoka oluen ja jalkiruuan kanssa yleensa 5-7 euroa, olut ravintolassa 1-1,5 euroa, sisaanpaasyt museoon aikuiselta euron luokkaa!! Toisinsanoen taalla elaa kuin ruhtinas!

Nain ollen ei liene yllattavaa, etta tulen olemaan taalla viimeiseen mahdolliseen hetkeen asti. Tama kaytannossa tarkoittaa sita, etta jatkan matkaa huomenna illalla takaisin Wieniin. Nimitttain ainoa asia mika taalla maksaa on majoitus. Jokatapauksessa nyt ja viela parin vuoden ajan suosittelen kaikille taalla kayntia!!

Phew. Jos sitten tarkemmin kertoisi kaupungista artikkelin ja kuvien kanssa. Tanaan kuitenkin kavaisen viela paikallisessa rokkikerhossa seka oopperassa. Huomenna Wieniin pariksi paivaksi. Taman siirtymataipaleen kruunaa sunnuntaiksi suunnittelemani Tonava risteily. Tarkoitus on risteilla joko Linzista tai Melkista Wieniin (eka toki pitaa menna junalla jompaankumpaan kaupunkiin)..

Sellaista talla kerta. Seuraava merkinta tulee varmaankin lauantaina, ja sita seuraavat tulevatkin sitten Milanosta kasin....

PS: Ai niin. Tosiaan eilen nakyi ensimmaisen kerran pilvi matkani aikana. Siihen asti aurinko vain porotti kiitettavasti sellaista 30 astetta..

+/- saldo : 0 |

    jaana kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
    No jaa, en kaikkea allekirjoittasi. Bratislavassa on halpaa majoittautua (2e/yö), mutta olut on kalliimpaa ja huonompaa kuin prahassa (ei koske praha-I aluetta).

    Lazer kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Prahassa stoben saa ihan Vaclavin aukion kupeessakin parhaimillaan lähes puoleen euroon ja tuohon hintaan safkaa jo lähes missä vaan.

    KeTu kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Damn.. Pitaa varmaankin sitten kayda _taas_ kerran jossakin vaiheessa Prahassa. Ilmeisesti aikaisemmat kerrat ovat olleet niin huurteisia, etta ei ole hintataso jaanyt mieleen...

    Kuitenkin rehellisyyden nimissa taytyy sanoa, etta eipa tuo hintataso ole kovinkaan paha kummassakaan paikassa...