Moi anonyymi! » Login | Uusi käyttäjä

Tapahtumat loppumatkan aikana - matkan pahin vaihe

KeTu kirjoitti noin 21 vuotta sitten (3 kommenttia)
Ciao,

Muutaman paivan jalkeen olen taas paassyt ilmaisen internetin pariin, ja siten paivittamaan paivakirjaa. En tainnut aikaisemmin mainita siita, etta Bratislavassa ollessani hotellissa oli ilmainen netti kaytossa. Joten sielta oli helppo sitten paivittaa myos paivakirjaa. Bratislavasta siirryin Itavallan puolella, ja siella hinnat taas pompsahtivat. Eurolla sai 12 minuuttia nettiaikaa eri kahviloissa, joten ajattelin odottaa Italiaan paasya. Nimittain sain tuossa pari tuntia sitten tunnukset yliopiston verkkoon ja nain ollen paasyn ilmaiseen nettiin :) Mutta ennenkuin laarittelen Italiasta, niin viela lyhyt kertomus mita siirtymataipaleella tapahtui...

Viimeisen merkinnan jalkeen tapahtuikin sitten matkan pahin asia. Tai no aloitetaan silla, etta torstaina vietin aikana kiertelemalla Bratislavaa ja nauttimalla viimeisista pennosistasi. Mitaan ihmeempaa ei sinallansa paivan aikana tapahtunut. Ainoastaan kameraan ilmestyi tukku kuvia eri paikoista ja parista museosta. Bratislavassa nimittain opiskelijahinta museoihin oli yleensa euron luokkaa, joten ei oikein viittinyt jattaa tilaisuutta kayttamatta...

Varsinainen ongelma tulikin sitten illalla vastaan. Olin ollut koko ajan siina uskossa, etta Bratislavan ja Viennan valilla menee junia ja busseja suht tasaisin valiajoin. No menin sitten kuuden jalkeen illalla asemalle, ja minun tulkintani mukaan kyseisen illan aikana olisi pitanyt menna viela monta junaa. Ostin sitten lipun ja ajattelin kuluttaa loput sloviakan korunat pois ennen lahtoa... Takaisin tullessani menin suoraan sille laiturille, milta junan pitaisi lahtea. Mitaan ei tapahdu ja missaan ei ole tiedotetta seuraavasta junasta. Kayn sitten kysymassa tiskilta, etta koska seuraava juna lahtee: 05.00!!!!! Jotenkin ymmarsin puheesta, etta iltajunat kulkisivat vain maanantaisin. Jokatapauksessa silla hetkella suomalainen v*****s oli melkoinen... Ja tietenkaan ei enaa bussejakaan ollut menossa Wieniin..

Hetken asiaa harmiteltuani ajattelin sitten kayda hotellista kysymyssa vapaita huoneita. Aulassa sitten tormasin pariin amerikkalaiseen+yhteen brittiin. He lupasivat jopa yosijaa omassa huoneessaan (tosin lattialla). Koska he aikoivat lahtea viela Bratislavan yoelamaan, niin lopulta paadyimme vain heittamaan tavarani heidan huoneeseensa. Ja sen jalkeen sitten lahdimme pienen pysahdyksen jalkeen keskustaan..

Illan hyvana puolena oli se, etta paasin nakemaan Bratislavan suosituimman paikan. Aikaisemmin kommentoin paikallisten baarien koyhyytta, mutta syyna olikin vain huono baarivalinta. Menimme nimittain Tonavan rannassa olevaan laivaan, jonka alakerrassa on disco. Erittain hyvaa menoa, erittain paljon ihmisia ja erittain paljon kauniita naisia! Harmittaa, etta en siella aikaisemmin kaynyt... Mutta jokatapauksessa ilta meni siella ollessa ja nauttiessa tunnelmasta. Illan jalkeen sitten hain kamat ja suunnistin asemalla odottamaan junaa. Kello oli tassa vaiheessa noin 2.30. Valiaika meni sitten odotushuoneessa nukkumisessa ja tasaisin valiajoin heraamisessa paikallisten vartijoiden johdosta. Odotushuone oli nimittain melko suosittu paikallisten pultsareiden keskuudessa ja sen takia vartijat kavivat heita hatistelemassa pois tasaisin valiajoin...

Kuitenkin junaan paasin, ja vastaavasti sitten Wienin asemalla nukuin pari tuntia . Joskus siina yhdeksan aikoihin siirryin sitten seuraavan yon hostelliini, jonne sain jatettya matkalaukun sailytykseen. Sen jalkeen alkoikin kaupunkikierrokseni, josta enemman seuraavasta merkinnassa..

Taytyy kuitenkin tunnustaa, etta hieman ensin epailytti olla Bratislavan asemalla yolla. Mutta eipa se sen ihmeempaa ollut ja vartijat toivat pienta varmuutta.. Tama episodi jaa varmasti mieleeni moneksi vuodeksi ja seuraavalla kerralla kylla tarkastan junien kulut tarvitsemani paivana :)

Ja ai niin. Olihan alkumatkastakin eras epamiellyttava asia. Munchenin asemalla meni varmaankin 1,5-2 tuntia saada matkalaukku sailytykseen! Kiitos Oktoberfestin ihmisia oli liikkeella, ja he sitten tietysti tarvitsivat sailytystilaa.. Pienessa krapulassa tuo odotus ei ollut kovin paha, mutta helpomminkin se olisi voinut menna...



+/- saldo : 0 |

    Anonyymi kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Minä jo otsikkoa tavatessani pelkäsin että Keijo on ryöstetty! Onneksi ei. Tosin onhan tuo torkkuminen asemalla aika turhantuntuista hommaa.

    -t0mmi


    KeTu kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Olet kylla oikeassa. Loppujen lopuksi tuokin "episodi" oli aika mitaton. Silla hetkella tietysti tuntui vahan erilaiselta. Sinallansa olen ollut siita yllattynyt, etta ainoastaan kerran olen matkan aikana peljastynyt. Tama tapahtui Salzburgissa, jossa kavelin sillalla. Vieressa kaveli siten ravintola-illasta nauttinut henkilo, joka yhdessa vaiheessa rojahti yhtakkia parin sentin paahan.. Oikeastaan on aika naurettavaa, etta tuollaiset asiat ovat niita matkan pahimpia asioita.. Kun kuitenkin puhutaan enemmankin interreil tyyppisesta matkustamisesta.. Tosin eipa tuo ole haitannut minua :)

    saigon kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Eiko olisi kannattanut menna steissin sijasta suoraan Wombatsin aulasohvalle nukkumaan? Niilla on kuitenkin 24h paivystys ja strassenbahn 18 menee suoraan Westbahnhofille, josta on vain kivenheittama hostelille.
    Ton Bratislawan junayhteydet Wieniin loppuvat tosiaan aivan naurettavan aikaisin, muistaakseni seiskalta ja vika dosa menee muistaakseni viidelta!!! Ehka tullimiehet haluavat menna aikaisin nukkumaan ja ramppaaminen rajan yli on ymmarrettavan vilkasta. Moni kay duunissa Wienissa, jne.
    t. nimim. jalkiviisas