Moi anonyymi! » Login | Uusi käyttäjä

Lake Como + sekalaisia asoita

KeTu kirjoitti noin 21 vuotta sitten (3 kommenttia)
Ciao,

Ennen kertomusta paivareissustamme Comoon kerron muista asioista. Eilen oli ensimmainen luento kielikurssilla, ja olin todella iloinen tunnin jalkeen. Olin yllattynyt opettajan hyvyydesta ja siita, etta suurimmaksi osaksi ymmarsin mita han sanoi. Ilmeisesti minulla kavi todella hyva saka, silla tama heppu kylla kavi tarkasti ja perusteellisesti asiat lavitse. Ja lisaksi "pakotti" ihmiset keskustelemaan. Toisella saman tason kurssilla on ilmeisesti paljon heikompi opettaja, joten kerrankin kavi tsaka. Ja minua ei todellakaan haitannut se, etta han huomasin meikalaisen olevan todellinen aloittelija :) Muutenkin tunnelma oli iloinen ja hauska kurssilla. Piristi kylla paivaa ja viikkoa kympilla..

-------------------------------------------------------------------

Viime sunnuntaina teimme lyhyen retken Lake Como:on. Kuvat loytyvat osoitteesta http://misc.palasokeri.com/ketu/Como Lake Como on yksi Italian isoista jarvista, ja sijaitsee noin tunnin junamatkan paassa Milanosta. Itse Como jarvi on todella iso, joten valitettavasti retkemme aikana paasimme tutustumaan lahinna Comon kaupunkiin ja jarven etelaosaan. Edestakainen matka Milanosta maksoi 5,20 euroa, joten mitenkaan kallista ei taalla junamatkat ole. Matkaa kuitenkin on 50 kilometria suuntaansa.

Voin sanoa, etta jokaisen retkella olleen naama vaantyi iloiseen hymyyn saapuessamme Comoon. Milanon jalkeen jo pelkan luonnon nakeminen oli todella mukava asia, ja saati sitten huomattavasti hiljaisempi liikenne. Ja koska juna-asema oli lahella jarvea, niin voitte kuvitella meidan olleen todella otettuja saapuessamme paikalle. Sapuessamme paikalle tuli esille myos paikan pahin puoli, eli turistit. Paikka on nimittain todella suosittu retkikohde (varsinkin Milanolaisten keskuudessa).

Itse Comon kaupunki ei ollut mitenkaan erikoinen tai kaunis. Kuvailisin sita aika normaaliksi etela-eurooppalaiseksi kaupungiksi. Lahinna vierailimme paikallisessa duomossa. Joten meidan taytyi menna ylospain pieneen kylaan nimelta Brunate kruunataksemme retken. Kyseinen kyla sijaitsee ylhaalla vuoristossa, ja tarkalleen ottaen 762 metria Comon ylapuolella. Onneksi taman matkan paasi menemaan funicolorilla, elikkas paikallisella hissilla. Jo pelkastaan Brunatessa oli todella kauniit maisemat alla sijaitsevaan laaksoon, jossa oli monia asutusta ja tietysi itse Como jarvi. Jatkoimme kuitenkin viela kapuamista ylospain Alessandro Voltan mukaan nimetylle majakalle.. Kylla: vuoristossa arviolta 800 metrin korkeudessa oli majakka :) Tama majakka oli aikoinaan pystytetty Comossa syntyneen Voltan kunniaksi.

Matkasimme valin Brunate-majakka kavellen. Valilla se ei tuntunut oikealta ratkaisulta, silla matkaa oli parikymmenta minuuttia ja kaytossa ollut "tie" oli valilla varsin raskas. Valttamatta en olisi yksin sita tehnyt. Mutta matkan raskaus unohtui heti saavuttuamme majakkalle. Maisemat olivat todella kauniit, ja varsinkin majakan sisalta paasi nauttimaan maisemista kaikkiin ilmansuuntiin. En tieda kauanko vietimme ylhaalla aikaa, mutta jokainen sekunti oli nautinnollinen.

Siina lyhykaisyydessaan tietoa retkestamme. Valitettavasti meilla ei ollut aikaa ottaa risteilya itse jarvella, mutta ehkapa senkin aika viela tulee. Jokatapauksessa mukava paivan retki.

Ciao,
Keijo

+/- saldo : 0 |

    Jake kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Suoraan sanottuna kyllä vituttaa katsella noita kuvia täältä kun juuri kannoin talvirenkaita autoon siltä varalta että viikonloppureissun aikana tulee lunta. Voi helvetti.

    KeTu kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Voihan prkl. Taisi muutama tyyppi katsella meikalaista aika pitkaan, kun repesin taydellisesti tuolle kommentille yleisessa mikroluokassa :) Sori vaan, ja toivottavasti lynkkauskomitea ei odota minua Suomeen tullessani...

    Ciao,
    Keijo

    Anonyymi kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Täällä tunteet lämpenevät sitä mukaa kun ilma kylmenee. Aamulla oli pari senttiä lunta maassa ainakin Joensuussa. Siinäpä parin asteen pakkasessa sekaisin olevan joukkoliikenteen avustuksella luennoille klo 8. Prkl.

    -t0mmi