Moi anonyymi! » Login | Uusi käyttäjä

Elintasosta

KeTu kirjoitti noin 21 vuotta sitten (0 kommenttia)
Tassa ei mitenkaan hirvittavan ihmeellisia asioita ole tapahtunut sitten viime merkinnan jalkeen, joten ajattelin kirjoitella vahan elintasosta taalla. Kuitenkin tata merkintaa luettaessa kannattaa muistaa, etta Milano on kallis paikka! Uskoisin hintojen olevan huomattavasti halvempia muualla Italiassa..

Yleisesti ottaen hintataso ei hirvittavasti poikkea Suomesta. Jos siis kokonaisuutena ajatellaan. Syominen on taalla kalliimpaa seka ravintoloissa, etta kaupasta ostettuna. Vihannekset esimerkiksi ovat kalliimpia kuin suomessa! Jotenkin olisin etukateen uskonut asian olevan toisin.. Ulkona syominen suhteen kaytan esimerkkina pitsalla kayntia: itse pitsa halvimmillaan yleensa 5-6 euroa, siihen paalle vesi (usein vahintaan euro) ja lisaksi palvelumaksu (1-1,50) euroa. Joten hintaa halvimmillaankin tulee nopeasti 7 euroa! Se mita Suomessa on tosi hyva opiskelijan kannalta on ateriatuki. Jyvaskylassa sai hyvan opiskelija-aterian 2,5 eurolla. Taalla hinta vaihtelee sen mukaan, etta kuinka varakas on: ja vaihtarit lasketaan varakkaisiin. Joten "opiskelijahinta" on kuusi euroa! Ei noilla hinnoilla ulkona laheskaan joka paiva syoda!

Mitapa muuta. No se alkoholihin on taalla paljon halvempaa kaupassa. Ravintoloissa yleensa pikkaisen halvempaa kuin Suomessa (jos vertaa Jyvaskylan hintatasoon). / Junamatkat ovat noin puolet halvempia kuin suomessa. Tosin en hirveasti ole viela matkustellut. Hinta-esimerkkina tosin kuulin Milano-Munich valin olevan 40 euroa yhteen suuntaan. En nyt muista paljonko tassa on matkaa, mutta ei mielestani paha hinta. Kuitenkin varmuudella joko Sveitsi tai Itavalta on valissa..

Autojen hinnoista: en hirveasti ole niita katsellut, mutta tanaan nopeasti yhden vaihtoauton bongasin: 1999 BMW 323, 61 tkm -> 12,900 euroa. En tieda onko tuo kuinka paljon halvempi kuin Suomessa, mutta kuulostaa ainakin edullisemmalta (huomatkaa, etta en ole autoihminen :)

Parturi taalla oli huomattavasti halvempi kuin suomessa. En kuitenkaan ole katsonut muiden palveluammattien hinnastoja, joten ei siita enempaa. / Leffassa kaynti on vain pikkaisen halvempaa Suomessa. Eli ei mitenkaan hirmuhalpaa. / Teatterissa ja konsertissa ei ole tullut kaytya, muta yleensa hintataso halvimmillaan on 20 euroa tai vahemman. / URHEILU: urheileminen on ihan sikakallista!! Esimerkiksi futiskentan vuokraus tunniksi halvimmillaan on 20 euroa. Ja neljan kuukauden salikortti 130 euroa! Kuulostaa meikalaisen korvissa melkolailla kalliilta. Lisaksi kuulemma piti maksaa kiitettavasti siita, etta paasee radalla juoksemaan...

Muita hintaesimerkkeja ei nyt tule mieleen. Kommentoikaa, jos haluatte tieta jostakin hinnasta!!!

+/- saldo : 0 |