Moi anonyymi! » Login | Uusi käyttäjä

Loistava viikko - kaynti Genoassa!

KeTu kirjoitti noin 20 vuotta sitten (0 kommenttia)
Lauantaina olinkin sitten tosi pirtea aamulla kahden tunnin younien jalkeen.. Nimittain viiden jalkeen jouduin viela pakkaamaan tavarat, ja aamulla olikin heratys 7.20 Genovaan . Olin nimittain paattanyt viikonlopuksi menna sinne kaymaan. Onneksi sain osittain houkuteltua / osittain omien syiden takia Marleenin lahtemaan mukaan. Marleen oli nimittain aikaisemmin ollut Genovassa, ja sen johdosta tiesi paikkoja aika hyvin. Lisaksi han oli varannut meille sangyt paikallisesta hostellista, jossa yo maksoi 13 euroa. Hostellissa ei muuten saanut ladattua kannykkaa eika kameraa omassa huoneessa. Olisi pitanyt maksaa 50 snt lataamisesta, joten latasin kamerani akun suihkutiloissa.

Kokonaisuutena on sanottava Genovan olevan paljon kauniimpi ja mukavampi kuin Milano. Toki Genovassakin on omat huonot puolensa, mutta kylla mina siella viihdyin parin paivan ajan todella hyvin. Oli tahan mennessa paras paikka, missa olen vieraillut taalla Italiassa. Meri, kulttuuri, vanhat talot, museot, uusi kaupunginosa, elama iltaisin, rauhallisuus Milanoon verrattuna, ihmisten ystavallisyys, jne! Suosittelen kylla lampimasti kayntia. Lauantaina sateli lahinna aamusta, mutta sunnuntaina satoi paljon enemman. Silti viihdyin hyvin kaupungissa.

Tarkemmin oma ohjelmani viikonlopun aikana oli seuraavanlainen. Lauantaina kiertelin vanhassa kaupungissa valilla eksyen ja valilla loytaen uusia asioita. Vanha kaupunki kapeine kujineen on melkein kuin labyrintti. Aluksi en edes katsellut karttaa, joten joka kulman jalkeen tuli mukava loytamisen tunne vastaan. Genovassa on paljon kirkkoja, joten aika paljon tuli myos niista otettua kuvia. Seka ulkoa, etta sisalta. Lisaksi lauantaina kavin myos Genovan ylpeydessa: satamassa ja Acquariossa, elikkas akvaariossa. Akvaarion hinta oli todella korkea: 12,50 euroa. En itse ollut kovinkaan tyytyvainen hinta-laatu suhteeseen, mutta jos olet kalojen ystava niin siina tapauksessa voin suositella. Muussa tapauksessa kannattaa miettia, etta viitsiiko tuota hintaa maksaa. Toki sisalta pari mukavaa kuvaa sain, mutta silti en voi olla tyytyvainen kayntiini siella. Ai niin: lisaksi lauantaina kavin kahdessa eri museossa, joista toinen oli Euroopan laajin japanilaisen taiteen museo (tai siis vaittaa olevansa). Petyin kokealman pienuuteen, mutta toisaalta suurin osa esineista oli mielenkiintoisia. Erityisesti naamiot ja sotapuvut.

Sunnuntaina vietin koko paivan yhdessa australialaisten Chrisin ja Kiralyn kanssa. Kukaan meista ei tuntenut toisiaan aikaisemmin, mutta tormasimme sunnuntai aamuna matkalla hostellista kaupunkiin. Taytyy sanoa, etta olivat kumpikin todella mukavia ihmisia! Huumorintajumme oli varsin samanlainen kaikilla, ja osittain myos innostuksemme. Toisin sanoen vietimme sunnuntain varsin mukavasti kierrellen pari museota, kaupunkia seka kaymalla syomassa ja aperatiivilla. Toivon todella, etta paasen joskus nakemaan heidat uudestaan.. Kavimme nykytaiteen museossa, jossa oli muutama varsin mielenkiintoinen teos. Tosin suurinta osaa siita taiteesa en kylla ymmartanyt, mutta eipa ymmartanyt australialaisetkaan.. Lisaksi kahden illan aikana sain muutaman varsin hyvan kuvan Genoasta illalla ja yolla. Kaupunkin kumpuilevuus ja monet kukkulat tekevat siita varsin kuvauksellisen. Oli varsin hassua, etta valilla talojen katolla oli parkkipaikkoja ja pystyit menemaan sisalle taloon viidennessa kerroksessa!

Sellaista. Tanaan pitaisi menna katsomaan Inter-Juventus matsia. Tassa vahan suunnittelin matkustavani Parmaan ensi viikonlopuksi, silla Parma on yhta lahella Milanoa kuin mita Genova on. Lisaksi siella olisi sunnuntaina Parma-Chievo ottelu, ja haluaisin todella nahda kummatkin joukkueet... Ja kayda Parmassa.

+/- saldo : 0 |