Moi anonyymi! » Login | Uusi käyttäjä

Matkasuunitelmia - viimeiset paivat Milanossa ennen Suomeen tuloa

KeTu kirjoitti noin 20 vuotta sitten (1 kommenttia)
Nyt on menossa viimeinen viikko Milanossa ennen Suomeen tuloa. Ensi maanantaina (15.12) lahtee lento Lontooseen, ja sielta sitten Suomeen. Joten nyt on hyva aika hetken pohtia tulevia asioita ja samalla miettia syksya taalla...

Aloitetaan ensin silla, etta viikko sitten keskiviikkona oli Raulin synttarit. Valitettavasti itse tulin illan aikana kipeaksi, ja missasin ehkapa parhaat pippalot tahan mennessa. Siis niista, jotka on ollut Modenalla.. Annoin kuitenkin kamerani Jakobille kuvien ottamista varten, ja toivottavasti saatte niista jotakin ideaa itse tapahtumasta. Harmitti kylla tosi paljon olla kipeana, mutta eipa sille paljon mahtanut... Kavin kylla pyorahtamassa juhlassa, mutta aika lyhyen aikaa siella pystyin olemaan..

Loppujen lopuksi meni viela pari paivaa lisaa kipeana ollessa, mutta onnekseni sain itseni kuntoon lauantaihin mennessa. Lauantaina nimittain juhlistimme itsenaisyyspaivaa. Kokoonnuimme suomalaisten tyttojen asuntoon, ja loppujen lopuksi illan aikan tuli tavattua melko paljon uusia tuttavuuksia! Suomalaisia siis riitti :) Mutta mukavahan sita oli juhlia pitkasta aikaa ihan suomalaisten kesken (toki paikalla oli vahemmistona myos muita), ja eritoten puhua vain suomea koko illan ajan :)

Se menneesta ajasta. Tulevia matkasuunnitelmia onkin sitten sen verran tiedossa, etta katsotaan muistanko kunnolla jokaisesta kertoa. Ensinnakin viikonloppuna olisi tarkoitus menna yhdessa viidentoista espanjalaisen kanssa kiertelemaan Italiaa! Olettaen, etta saamme autoasiat jarjestettya. Ideana on kayda ainakin Bolognassa ja Firenzessa.. Laitan tasta lisatietoa, jos paasemme matkaan. Nimittain autojen vuokrauspuoli ja hostelli asiat on viela epaselvia..

Sen sijaan varmoja asioita on Lontoossa kaynti ensi viikon alussa. Maanantaina lahto Lontooseen, ja torstaina sielta Suomeen. Eli vajaat kolme paivaa Lontoossa tutkimassa yhta isoimmista kaupungeista. Saa nahda mita kaikkea tuossa ajassa jaa kateen. Kuitenkin olen ottanut sen linjan, etta tiedostan ajan olevan riittamaton kaikkien nahtavyyksien lapikaymiseen. Joten talla kertaa rauhassa kayn ne paikat, mitka pystyn. Ja jatan seuraavaa kertaa varten sitten muut paikat. Jos jollekin tulee mieleen jotakin todella loistavia paikkoja Lontoota koskien, niin kommentoikaa toki! Onneksani jokatapauksessa Lontoossa on viela minun siella ollessani ystavani opiskelemassa, joten saan varmastikkin hyvia vinkkeja mita nahda ja missa kayda..

Lontoon jalkeen onkin tiedossa kolmisen viikkoa Suomessa lumisissa maisemissa. Sina aikana tuskin paivakirjakaan paivittyy.. Mutta seuraava retki tuleekin sitten tammikuussa, kun palaan Milanoon Sisilian kautta. Luvassa on kahdeksan ja puoli paivaa Sisiliassa Suomen kylmimpaan aikaan, joten toivottavasti kaverini viela puhuvat minulle lomani aikana :) Tarkempia suunnitelmia en viela Sisilian osalta ole tehnyt, mutta eikohan sita Suomessa ollessa tule jarjestelya hostellit ja muut sitten kuntoon. Olettaisin, etta tuossa ajassa kerkiaisin suurimmassa osassa paikkoja vierailla...

Sellaista matkasuunnitelmista. Nyt kun syksyn osalta vaihto on loppumaisillaan, niin hyva vetaa vahan henkea. Kokonaisuutena tahan mennessa aika taalla on ollut loistavaa, ja erityisesti olen oppinut itsestani paljon uusia asioita. Ja sita kautta myos muuttunut.. Valitettavasti rahaa on mennyt liikaa, mutta vastaavasti paikkoja on tullut jo tahan mennessa kohtuullisesti nahtya. Sinallansa vajaan viiden viikon paussi Milanosta tekee kylla hyvaa, mutta samalla uskon olevan varmasti mukava palata tammikuussa takaisin Italiaan... Viimeisena asiana on viela mainittava, etta vahan hapean italian kielen taitoani talla hetkella. Nyt tiivistaisin kielitaitoni niin, etta ymmarran kylla suurimman osan mita puhutaan, mutta itse pystyn puhumaan vain perusasioita. Joten pitaa varmaankin poissaoloni aikana pantata sanakirjaa, ja pyrkia saamaan sanastoa paahan. Kieliopin suhteen ei viela ole ollut suurempia ongelmia.. Mutta kerta kesaan asti taalla olen, niin enkohan mina sita kieltakin kunnolla ennen lopullista takaisinpaluuta opi!

+/- saldo : 0 |

    KeTu kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Sellaista viela, etta tanaan itse paasin todistamaan taalta loytyvan myos Lapin Kultaa! Paikallisesta kaupasta nimittain saisi seitseman prosentin lapparia puolen litran tolkissa hintaan 1,7 euroa. Mutta koska en ole mitenkaan hirvittava lappari fani, niin ystavan toteamus on tassa ihan hyva: "lapparia kun juot, et haluukaan tulla takasin enää.. ;)" Joten ehka kokeilen sita sitten, kun olen tullut takaisin joululomalta :)