Moi anonyymi! » Login | Uusi käyttäjä

Pari stereotypiaa ja paikallinen asenne rattijuoppouteen

KeTu kirjoitti noin 20 vuotta sitten (2 kommenttia)
Ensinnakin pari stereotypiaa, jotka yllatys yllatys liittyvat autoiluun. Viikko sitten olin bussilla menossa laitokselta kotia, ja bussi sitten pysahtyi liikennevaloihin. Vieressa oli varsin kookkaan farmariauton omistaja, joka yritti saada autoaan kadunvarteen parkkiin sellaiseen tilaan, joka oli noin -15 senttia lyhyempi kuin hanen autonsa! Toisinsanoen kaveri pakitti (osui takana olevaan autoon ja siirsi sita vahan) -> meni eteenpain (osui edella olevaan autoon ja siirsi sita vahan) -> pakitti -> meni eteenpain -> jne. Oikeasti tuli sellainen tunne, etta eiko herralla ole yhtaan jarkea paassa. Mutta maassa maan tavalla vai mitenka se menee.. Enpa vain haluaisi olla taalla auton omistaja jos minulla ei olisi kunnon parkkipaikkaa asunnon vieressa..

Toinen stereotypia tuli vastaan aamulla. Olin kampilla siivoamassa huonettani, kun ulkoa alkoi kuulua varsin useasti ja lujalla toottaysaania. Tilanne oli sitten se, etta pakettiauto oli puolittain ruudussa ja puolittain ajaradalla. Ja toottayksista huolimatta ajoneuvon omistaja varsin rauhallisesti hoiti ensin tavaroiden purkaamisen ja sen jalkeen alkoi pikkuhiljaa siirtamaan autoa. Jonoa oli jo viiden-kuuden auton verran. Tilanne lopulta "karjistyi" siihen, etta melkoinen maara kirosanoja kuului puolin ja toisin. Ja lopulta nuorempi heppu parin auton paasta kavi vahan latomassa tunteitaan pakettiauton kuskille. Huomasi vain sen, etta kylla ne italiaanot on melkoisen tulista porukkaa. Ei kuitenkaan ihan kevyille sanoille kommunikoitu tilanteessa..

Sitten vahan epamukavampaan asiaan taalla. Viime lauantaina olimme kaymassa yhdessa Milanon parhaimmista paikoista (tai nain ymmarsin). Sisalle maksoi 15 euroa, joka sisalsi yhden drinkin. Mita paikkaan tulee, niin eipahan enaa tarvitse sinne menna. Jos joskus juhlin samalla tavalla, niin toivon jonkun palauttavan minut maan paalle.. Toisinsanoen paikka oli rikkaille ja kauneille (joista itse en ole kumpaakaan :).. Mutta se paha puoli. Meilla oli kuski illaksi, joka oli italialainen. Siina vaiheessa kun tajusin kuskin nayttavan olevan enemman kannissa kuin mina, niin paatin ottaa turvallisen kavelykyytin kampille. Osa seurueestamme oli ollut kyydissa, mutta luojan kiitos mitaan ei tapahtanut. Syksymmalla oli puhetta eraan suomalaisen naisen kanssa tasta samasta asiasta. Han sanoi taalla kauemmin olleena siita, etta alussa oli aina huutanut kun mies oli vahan kannissa lahtenyt ajamaan. Jonkin ajan kuluttua ei ollut sitten enaa huutanut, kun oli tajunnut asian olevan normaalia taallapain!! En itse ole tuohon mitenkaan viela tottunut, ja todella toivon etta en totu. Tassa toki auttaa onneksi se, etta suomalaisittan tuo rattijuoppous on paha asia.. Jokatapauksessa todella huono asia taalla, ja pitanee pitaa paa aina sen verran selvana, etta ei ihan tahansa kyytiin mene... :frustrated:

+/- saldo : 0 |

    Anonyymi kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Vai kovaa kielenkäyttöä? Tuosta voinee päätellä että tiedät jo kaikki italiankieliset rivoudet, joten opetahan ne meillekin, ei tarvitse aina tuolla maailmalla toistella kulunutta F-sanaa. ;)

    KeTu kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Heh :) Eikos ne kirosanat ole niita ensimmaisia opittavia asioita uudesta kielesta?-) Ongelma on vain siina, etta suurin osa italialaisista kirosanoista on mietoja ja eivat tunnu pahoilta. Jokatapauksessa sivu http://www.sonic.net/maledicta/vaffanculo.html
    on varsin hyva italialaiseen kiroiluun :)