Moi anonyymi! » Login | Social login | Uusi käyttäjä

Pieleen mennyt tentti ja sekalaisia hassuja asioita

KeTu kirjoitti noin 20 vuotta sitten (0 kommenttia)
Ensin viimeisen viikon hermoja raastaneeseen asiaan. Viime keskiviikkona minulla oli ensimmäinen tentti aiheesta cryptology, eli salakirjoitus. Tentti meni täysin poskelleen, sillä tentti oli suullinen ja proffa oli kiinnostunut pelkästään siitä, että muistanko matemaattiset funktiot eri salaustekniikoihin liittyen! Ja koska omassa opiskelussani Jyväskylässä ei paljoa matematiikka ole, niin homma meni poskelleen. Kuitenkin ennenkuin joku alkaa kommentoimaan tyyliin "et sitten opiskellut", niin sanon lukeneeni kyseiseen tenttiin enemmän kuin mihinkään tenttin viime vuosien aikana. Ongelmana oli vain se, että en niin keskittynyt matemaattiseen puoleen. Ja nyt tähän väitteeseen mielelläni kuulun kommentteja: mielestäni on paljon tärkeämpää oppia eri salaustekniikoiden perusteet ja niihin liittyvät matemaattiset funktiot ideatasolla, kuin oppia joukko funktioita jotka unohtaa nopeasti! Jos olet eri mieltä, niin paina kommentti nappia..

Jokatapauksessa tentti sai pohjalaisosan verestäni kiehahtamaan, ja suoraan sanottuna vitutti jo "tentissä" ollessa. Ja varsinkin sen jälkeen, kun proffa muuttui ylimieliseksi ja sanoi vaativan kuukausia oppia funktiot jos ei ole matemaattista taustaa. Vaffanculo sanon minä! Päätin lukea uusintatenttiin (kuun lopulla), ja pelkästään ulkoa opetella päivän ajaksi funktiot. Ja väitän, että paljon nopeammassa ajassa pystyy asiat ulkoa muistamaan. Kuitenkin perusideat on jo muistissani. Saa nyt vain nähdä, että mitenkä uusinnassa käy kun pohjalainen ottaa mittaa italialaisesta proffasta. Varsinkin, jos en läpäise ja "muutamalla" sanalla arvostelen tenttikokonaisuutta :)

Sitten vähemmän pahoihin asiohin. Ensimmäiseksi täytyy todeta se, että olen yllättävän hyvin viihtynyt Milanossa sen jälkeen kun tammikuun loppupuolella tulin takaisin. Pitkään mietin, että mistä se johtuu. Lopulta päädyin siihen, että kelit ovat olleet paljon parempia kuin syksyllä ja lisäksi aluksi liikennettä sekä ihmisiä oli vähemmän. Mitä säihin tulee, niin nyt on enimmäkseen ollut 10-15 asteen välillä ja melkeinpä joka päivä aurinkoista. Tätä menoa alan jossain vaiheessa jopa kunnolla pitämään tästä kaupungista!-)

Sitten niihin hassuihin/ei hassuihin asioihin. Helmikuun koittaessa tilanne liikenteen osalta muuttui, ja viime viikko olikin sitten normaalia. Jopa niin normaalia, että sunnuntaina oli Lombardian alueella autoton päivä! Päästöt olivat nousseet sen verran korkealla, että yksityisautoilu oli kielletty kokonaan (silti toki muutama ajeli kaupungilla). Oli harvinaisen rentouttavaa kävellä kaupungilla ilman liikenteen melua! Ja huomasin, että monet muutkin nauttivat asiasta. Luulenpa keväällä olevan usein vastaavia päiviä. Samaan asiaan todennäköisesti liittyy myös se seikka, että välillä on oikeasti kirvellyt silmiä ulkona kävellessä. Joten ei ne päästöt ihan mitättömiä ole.

Yksi todella hassu asia löytyy kaupoista. Olen käyttänyt suurimmaksi osaksi yhtä tiettyä kauppaa täällä. Aina kun joku kassa kuuluttaa jotakin, niin viesti tulee todella huonon kaiuttimen lävitse ja kuulostaa aina siltä, että sama henkilö sanoisi sen kuulutuksen. Siis kassasta riippumatta, vaikka itse näen kuinka kassaneiti puhuu mikrofoniin.. Hauskaksi tämän asian teki sen, kun yhtäkkiä toisessa kaupassa huomasin homman toimivan täsmälleen samalla tavalla! Ensimmäiseksi tuli mieleen, että kaikissa kaupoissa on samanlainen äänenmuuttuja käytössä :) Todennäköisesti kuulutussysteemit ovat vain yhtä huonoja joka kaupassa..

Milanossa ei ole mitenkään harvinaista se, että bussipysäkillä odottaessa tulee kaksi bussia peräjälkeen. Itse asiassa ruuhka-aikoina tuo on enemmänkin sääntö kuin poikkeus. Yleensä tilanne on se, että eka bussi on tupaten täynnä ja toinen on sitten paljon kevyemmin lastattu. Tähän liittyy myös se, että aikataulut ovat usein enemmänkin ohjeellisia kuin todellisia. Tänään vain sattui "hauskasti", sillä kävellessä pysäkillä näen kolmen oikean bussin ja yhden liikenteestä poistetun bussin menevän pysäkkini ohitse :)


+/- saldo : 0 |