Moi anonyymi! » Login | Social login | Uusi käyttäjä

Tunnelmat, matkustelut, Pantani ja Brutto puttana

KeTu kirjoitti noin 20 vuotta sitten (0 kommenttia)
Tällä hetkellä on vähin ristiriitaiset tunteet täällä Modenalla. Ensimmäiset lähtijät ovat nyt palanneet kotimaihinsa, (terveisiä Marja), ja uusia tulijoita alkaa saapua. Kuitenkin viimeisen neljän ja puolen kuukauden aikana on tullut tutustuttua asuntolassa oleviin ihmisiin ihan eri tavalla, kuin mitä esimerkiksi suomalaisessa asuntolassa koskaan voisi tutustua. Ja samalla kun vanhat ystävät/tutut palaavat kotiinsa, niin uusien tulijoiden osalta pitäisi pyrkiä vähän aktivoitumaan ja alkaa tutustua heihin. Se kuitenkin vaatii jonkin verran aikaa ja halua, joten ehkäpä sitä ennen pidän vielä parin päivän rentoutumishetken. Ja sen jälkeen alan heidän kanssaan enemmän jutustelemaan. Ehkä kuitenkin tänään sen verran aktivoidun, että ainakin käväisen uusien erasmus opiskelijoiden bileissä..

Ensi viikolla on Italiassa pääasiallisin karnevaaliaika, ja tällöin monissa kaupungeissa juhlitaan mitä erikoisimmilla tavoilla. Venetsian karnevaalit ovat kuuluisimmat, ja olisi tarkoitus mennä viikon kuluttua tiistaina päiväksi katsomaan miltä karnevaalit siellä näyttää. Tämä lukeutunee siihen kategoriaan, että mukava kerran elämässä kokea. Toinen karnevaali, joka herättää innostusta, on läheisessä Ivrean kaupungissa. Kaupungin tapa juhlia on pitää Battle of Oranges, eli Appelsiinien taistelu. Tällöin kaksi eri joukkuetta pommittaa toisiaan Sisiliasta tuoduilla appelsiineilla :) Kuulostaako hauskalta? Pitää käydä myös siellä ensi viikolla, joten katsotaan oliko se hauskaa vai sainko itse monta appelsiinia päähäni...

Tulevista matkasuunnitelmista sen verran, että olemme tekemässä Jiorin kanssa kaksi matkaa: yhden Italiaan ja yhden Ranskaan. Jior pitää omaa vaihtopäiväkirjaansa täällä, ja suosittelen lukemaan sitä. Ainakin itselleni on ollut hauskaa verrata Suomen-Italian, Ranskan-Suomen ja Italian-Ranskan välisiä eroja :) Jokatapauksessa Italian osalta on tarkoitus näyttää Venezia, Rooma, Firenze, Siena ja Cinque Terre. Toisinsanoen on tarkoitus tehdä kymmenessä päivässä Grand Tour of Italy. Vastaavasti Ranskan osalta on ollut ajatuksissa vierailla Lyonissa/Dijonissa, sekä Pariisissa ja sen lähellä Loire Valleyssa. Varmaankin tämän lisäksi teen erillisen matkan etelä-Ranskaan lähempänä Monacon GP:tä.. Ja hommat on jo sen verran edennyt, että paikat Italian osalta on varattu. Siitä kuitenkin enemmän huhtikuussa.

Muutaman viime päivän ajan suurin puheenaihe Italiassa on ollut Marco Pantanin ilmeinen itsemurha. Pantani oli menestynyt pyöräilijä, ja täällä kansallissankarin maineessa. Mitä nyt jälkikäteen olen hänestä lukenut, niin hänen suurten voittojensa jälkeen loppuaika meni tapellessa doping syytösten kanssa erilaisissa tuomioistuimissa. Ja käsittääkseni lopussa oli seuralainen jättänyt hänet. Joka tapauksessa viime viikonloppuna hän oli tehnyt ilmeisesti itsemurhan hotellihuoneessa, ja sen jälkeen käytännössä kaikki mediat ovat käsitelleet tapausta. Suomessa tilannetta voisi verrata varmaankin siihen, jos joku viimeaikaisista olympiavoittajista päätyisi samaan ratkaisuun. Hassua on vain se, että mitenkä moraali nostaa aina päätänsä vasta sitten, kun jotain todella pysäyttävää on tapahtunut.

Ja viimeisenä: Brutto puttana. Muilla suomalaisilla oli keskustelua muutaman italialaisen kanssa samana iltana, kun menimme yhteen Milanon trendipaikoista pari viikkoa sitten. Itse suurimmaksi osaksi kuuntelin sivusta keskustelua. Keskustelu alkoi oikeastaan sen jälkeen, kun eräs italialainen sanoi tuon lauseen suomennettuna (mikä tietysti aiheutti melkoisen naurunpyrähdyksen kuulijoissa). Tämän jälkeen keskustelu jatkui siitä, että kyseistä lausetta ei käytännössä missään tilanteessa käytetä Suomessa. Ja kukaan ei edes osannut miettiä tilannetta, missä sitä käytettäisiin.. Kun taas Italiassa ei olisi mitenkään paha tai yllättävä, jos esimerkiksi pariskunnan "normaalin" riitelyn aikana lausetta käytettäisiin. Näin siis ymmärsin, ja mielelläni toivon muilta paikalta olleilta korjausta tarvittaessa.. Homman nimihän on se, että brutto puttana tarkoittaa suomeksi rumaa narttua. On varsin hankala kuvitella, että voisin tuota lausetta kenellekään sanoa. En ainakaan yhtä kevyesti, kuin täällä paikalliset siitä ajattelevat.. Ja eroaminen yms. ei ole enää normaalia riitelyä :)

+/- saldo : 0 |