Moi anonyymi! » Login | Social login | Uusi käyttäjä

Kahville

Olli kirjoitti noin 19 vuotta sitten (2 kommenttia)
Kahvinjuonti on tärkeää. En edes yritä selittää kahvin suomalaiskansallista(?) merkitystä, mutta kahvi on myös minulle henkilökohtaisesti iso asia.

Kahvinjuontiin liittyy taidetta, tiedettä ja sosiaalisia ulottuvuuksia - esimerkkinä näistä hyvän kahvilan ammattibarista. Toki kahviin liittyy myös asenteita, (terveys)riskejä ja kulttuuria eri ympäristöissä kuten kotona, töissä, kylässä ja tietysti kahvilassa.

Juon töissä suodatinkahvina Pauligin Parisienia, johon sekoitan 1/1 tavallista vaaleaa paahtoa. Parisienin vahva maku ja vatsaa säästävä koostumus tavoittaa näin myös työkavereitani, jotka puhdasta Parisienia juodessaan saattaisivat pikakahvien tai kultakatriinoiden jälkeen luulla nielevänsä myrkkyä. Totuus kuitenkin on, että saludoissa on vatsaa rasittavia parkkihappoja, toisin kuin tummemmissa paahdoissa. Eri paahdot tunnistaa mausta ja väristä.

Kotona keitän levyllä espressoa useamman tuplan verran kerrallaan. Ongelmana on ollut kahvin liiallinen kiehuminen, jolloin maku huononee. Noin 15 minuutin pienellä lämmöllä keittämisen jälkeen alkaa hitaasti tulla tummaa kultaa, mutta 2 minuuttia myöhemmin alkaa tulla karrelle palaneen makuista jälkisettiä, joka saattaa pilata koko pannullisen. On siis oltava hereillä. Erityisen komeaa cremaa en ole omilla välineilläni onnistunut saamaan. Haasteita siis riittää!

Lisää kahveista

+/- saldo : 0 |

    Jake kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Tämän kahvikulturellin ylistyksen innoittamana taidankin tallata tuohon kahviautomaatille ja lataan mukiin taas desin tai pari ruskeaa kuraa, joka ei edes etäisesti muistuta kahvia. Melkein väittäisin että oikea kahvi lisäisi työtehoa huomattavasti.

    Olli kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Tieto lisää (tuskan lisäksi) onnistumisen mahdollisuuksia. Kuulin, että espresso pitää keittää nopeasti. Niinpä tuo 15 minuutin hissuttelu ei takaakaan parasta tulosta. Olen huomannut että silti pitää olla hereillä, sillä edelleenkään ei saa päästää kahvia palamaan pohjaan.

    Kohti uusia löytöjä!