Moi anonyymi! » Login | Social login | Uusi käyttäjä

Kaverin vierailu Milanoon

KeTu kirjoitti noin 20 vuotta sitten (1 kommenttia)
Jari_in_Milan.jpgJari Milanon sykkeessä

Nyt on takana ensimmäinen vierailu kaverin tai perheenjäsenen toimesta tänne Milanoon. Viime torstaina saavuimme Jarin kanssa Suomesta yhtämatkaa, ja eilisen maanantain aikana Jari sitten palasi takaisin arkeen ja Suomeen. Vierailu kesti torstai aamupäivästä sunnuntai iltaan (lento täältä lähtee maanantaina yöllä, joten oli järkevämpää mennä etukäteen kentälle odottamaan lentoa).

Teki todella hyvää itsellekin käydä vain turistipaikkoja lävitse esitellessäni kaupunkia. Oli mukava olo itselläkin parin päivän ajan. Samalla piti tehdä erillinen turistikuvasarja sitä varten, että sen näyttämällä pystyy helpoiten antamaan kuvan Milanosta. Sitä en osaa sanoa, että riittääkö noiden kuvien katsominen pelkästään, vai pitääkö joskus käydä kiinnostuneiden paikanpäällä. Milanon turistipaikat pystyy rauhassa käymään parissa päivässä lävitse + kiinnostuksen mukaan käydä futismatsissa tai museoissa. Taisipa vieraalle parhaiten jäädä mieleen Duomo ja Milan-Chievo futismatsi San Siron hornankattilassa. Arvioin itse, että paikalla oli ehkä sellaiset 80 000 katsojaa. Missään museoissa ei tullut käytyä retken aikana. Toisaalta muualta löytyy paremmat museot, joten siinä mielessä en edes yrittänyt tyrkyttää niitä. Muotitietoisille en kyllä osaa sanoa yhtään siitä, että minkälainen kohde paikallinen muotialue sitten on. Paljonhan tänne turistit tulevat ostamaan vain muotivaatteita.

Harvemminhan mikään retki menee ihan täysin putkeen. Tällä kertaa oli ongelmia nukkumisen osalta. Ensimmäinen yö meni vielä ihan hyvin, toisena jouduttiin olemaan aamukuuteen asti asuntolan eteisessä ja kolmantena yönä sitten Jari ottikin läheltä hotellihuoneen. Ei oikein onnistunut majapaikan saaminen täältä. Osasyynä tähän oli se, että en pystynyt järjestelemään asioita etukäteen Suomesta käsin. Mutta sen lisäksi tuli osittainen ohari toisena yönä, sillä olin etukäteen ymmärtääkseni sopinut asian kuntoon yhden vaihtarin kanssa. Mutta lopulta homma ei sitten toiminut. Joten syvimmät pahoitteluni vielä Jarille asian osalta. Ottaa vaan päähän se, että kuinka hankalaksi on tehty majoittaminen täällä asuntolassa.

Vierailun aikana oli muuten yhdistettynä kahden espanjalaisen läksiäisbileet ja yhden italialaisen syntymäpäivät. Niistä muutama kuva, mutta pahoittelen kuvaustaitoni ruostuneen parin viime kuukauden aikana. Ja torstaina törmäsimme muutamaan suomalaiseen, jotka olivat täällä kanssa lomareissulla (tosin yhden äiti asuu täällä). Lisäksi kahteen kertaan kuului suomea kaupungilla, joten pieni on maailma :)

+/- saldo : 0 |

    Anonyymi kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Niin. Tattista Kekelle Milano tourneesta. Futis oli kyllä todellakin siistiä katseltavaa puitteet olivat hieman erilaiset, kuin harjun makkarankäryinen tunnelma. Hah. Pakkko vielä puukottaa. suomi-Keke sanakirja: varma yöpaikka=vodkaa aamuun asti asuntolan portaissa :) Tunnen suurta kiusausta liittää tähän kuvan Kekestä hieman heikkovointisena milanoon yössä, mutta maltampa kerrankin mieleni. Ja ei kun hyvät jatkot Milanoon(jos omat ei riitä) -j-