Moi anonyymi! » Login | Uusi käyttäjä

Artikkeli Italian kiertueesta ja sisarusten vierailu Formuloihin

KeTu kirjoitti noin 20 vuotta sitten (0 kommenttia)
Ensinnäkin sain vihdoinkin lisättyä matkajutun Italian kierroksestamme. Juttu on täällä. Jutun mukana on lisäksi linkit kuviin, mutta halutessasi ne loytyvät http://misc.palasokeri.com/ketu
kautta. Artikkeli summaa aika hyvin matkan, joten sen enempää en osaa siitä sanoa. Loistava matka hyvällä matkaseuralla...

Mutta tästä matkasta on tosiaan jo kolmisen viikkoa, joten paljon muutakin on tapahtunut. Matkalta paluun jälkeen aloinkin jo odottamaan siskon ja veljen vierailua. Välissä oli pari kokonaista lepopäivää, mutta valitettavasti satuin sairastumaan siinä välissä. Nimittäin vieraiden tullessa minulla oli tosi paha flunssa ja yskä :( Ei auttanut kuin ottaa halpaa viskiä lääkkeeksi, jotta pystyi edes jotenkuten olemaan seurana..

Sisarukseni olivat täällä perjantai illasta maanantai iltaan. Perjantaina emme tehneet mitään ihmeempää (pitsat toki käytiin nauttimassa), mutta oma oloni ja vieraiden matkaväsymys estivät sen kummankin menemisen. Lauantaina kerkesikin sitten näyttämään tärkeimmät paikalliset maamerkit, eli Duomon, Castellon, San Siron ja Galleria Vittoria Emanuellen. Lisäksi kävimme katsomassa Da Vincin Viimeisen ehtoollisen. Kokemus oli varsin mielenkiintoinen, sillä hinta oli aika korkea siitä, että sai nähdä teosta arviolta vartin ajan. Olihan se toki vaikuttava, mutta mielestäni liian kallis.. Mutta tulipahan sekin nyt sitten nähtyä. Lauantaina illalla olinkin itse sellaisessa kunnossa, että lähinnä tuli levättyä ja nukuttua. Toki sen verran kykenin toimimaan, että sain tehtyä vieraille paikallista herkkua spagetti carbonaraa (spagettia, pekonia sekä juusto/kananmuna kastiketta). Mutta kuitenkin menimme aikaisin nukkumaan, sillä sunnuntaina oli edessä matka San Marinon Formula kisaan (kuvia kisasta).

Aamulla tosiaan läksimme sitten matkaan, ja Bologna pysähdyksen jälkeen saavuimme Imolaan. Bolognassa oli tarkoitus käydä jossain syomässä, mutta ei tullut sopiva paikkoja vastaan. Joten paninit rautatieasemlta nassuun ja menoksi. Imola kaupunki on sut pieni, mutta ihan viihtyisän oloinen. Itse rata oli jonkin matkan päässä asemalta, joten kävelimme paikan päälle. Meillä ei etukäteen ollut lippuja hankittua, sillä pelotti hinnat ja halusi vähän katsoa minkä verran näkee ilman lippua. Mutta eihän sitä mitään nähnyt.. Joten viralliselle lippuluukulle kysymään hintaa, joka oli 50 euroa per nuppi. Rahat tiskiin ja sisälle. Liput oliva Rivazzan, eli radan viimeisen kurvin, ruohikkoalueelle. Onneksi siinä oli pieni mäki, joten näkymä oli ihan hyvä. Ja vastapäätä oli televisioruutu, joten pystyi perillä kisatapahtumista. Kisa valitettavasti oli tapahtumiltaan tylsä, mutta muutoin kyllä mieleenpainuva. Formuloiden nopeus oli uskomaton, ja fanien mukanaolo (Ferrarin kotimaata) kohtuullista. Joten ihan hyvä reissu, ja kuitenkin suhteellisen halpa formula reissuksi..

Takaisinpäin tullessa meillä olikin sitten ongelmia junaan pääsyssä. Asemalle päästyämme huomasimme pari ensimmäistä junaa olevan totaalisen täynnä, joten päätimme etsia ruokaa ja ottaa myohemmän junan. Valitettavasti kovinkaan moni paikka ei ollut auki, mutta lopulta loytyi ihan ok paikka. Sen jälkeen junaan, ja Bolognan vaihdon kautta Milanoon. Jonkinverran muuten tuli vastaan muita suomalaisia kisaturisteja, joista osa oli aika hyvässä kisakunnossa :) Ja lisäksi Bolognan asemalla junasta hyppäsi nuori vaalea tytto suomi verkkareiden kanssa :)

Milanossa jaksoin itse olla seurana yhden oluen ajan läheisessä aussipubissa, mutta sen jälkeen piti mennä nukkumaan. Kaikkien muiden vaivojen lisäksi tuli pieni auringonpistos formuloista :( Vieraat sentään jaksoivat pitempään. Viimeisenä päivänä sitten lähinnä kävimme katsomassa ostoskatua ja syomassa. Mitään ihmeempää ei tapahtunut. Oma olokin alkoi jo parantumaan, mutta silti siirsin omaa lähtemistäni päivällä eteenpäin. Alunperin oli tarkoitus lähteä Ranskaan samoihin aikoihin vieraiden lähdon kanssa, mutta siirsin sen suosiolla päivällä eteenpäin..

Harmittaa vaan omasta puolestani kipeänä olo vierailun aikana, mutta eipä sillä mitään voinut. Onneksi kuitenkin kommentit vierailusta ovat olleet positiivisiä tästä huolimatta! (toiv. tähän ei tule kitkerää kommenttia korjauksena :) Jokatapauksessa Formula kisa jää varmasti kaikkien meidän muistihin.

+/- saldo : 0 |