Moi anonyymi! » Login | Social login | Uusi käyttäjä

Reissu Ranskan Rivieralle sekä käynti San Remossa

KeTu kirjoitti noin 19 vuotta sitten (0 kommenttia)
Viime viikolla kävin Ranskan Rivierassa, ja parhaiten vierailun voi tiivistää sanomalla paikkojen olevan täynnä glamouria ja rantoja. Otetaan yhteen Monacon rikkaat, Nicen yöelämä ja Cannesin festivaalit ja sekoitetaan ne yhdeksi vierailuksi. Toki erityisesti Cannes ja Nice on suurimmaksi osaksi vain rantakaupungeja, mutta käymisen arvoisia silti. Vaikkakaan en itse hirveästi pidä paikoista, jotka ovat joko turistikaupunkeja tai rantakaupunkeja (itseassai Nice ja Cannes on kumpaakin :). Samalla reissulla tuli vierailtua San Remossa ja Ventimigliassa Italian puolella rannikkoa, joten pientä vertailua saa tehtyä maiden välillä. Kuviakin löytyy.

Monacossa kiertelin ekana päivänä. Kaupungissa ei ole tilaa hukattu! Kaikki mahdollinen oli otettu käyttöön vieläpä moninkertaisesti tekemällä korkeita kerrostaloja. Mutta ihan mukavan oloinen kaupunki oli. Ihmetytti vain se, että ruoka oli normaalin hintaista, mutta kaikki nestepitoinen oli kallista! En tiedä oliko syynä Monacon F1 kisa, mutta automaatista ,33 limsa olisi ollut yli kaksi euroa.. Monacon highlight oli kävellä F1 rata sillä hetkellä lävitse, kun sitä oltiin vielä rakentamassa. Tunnistin joka mutkan ja suoran :) Tänne pitää tulla joskus tosirikkaana (tai pitkään säästäneenä) uudestaan ja ottaa kaupungista kaikki ilo irti Formuloiden aikaan..

Nice oli itselleni vähän pettymys kokonaisuudessan, vaikka tiesin sen olevan rantakaupunki ilman nähtävyyksiä. Yöelämä on toki mainiota (uskoisin, että parasta rannikolla). Yhtenä iltana tulikin käytyä kaupungilla kolmen kanadalaisen, yhden amerikkalaisen ja yhden aussin kanssa. Jokainen toki omalla retkellään, mutta hostelleissa aina tapaa ihmisiä. Harmittavasti tuo amerikkalainen oli todella mukava ihminen, mutta tuskinpa tulee enää koskaan tavattua. Ja Nicen ranta on muuten kivikkoista! Ei hiekkaranta.

Cannesissa taas oli hiekkaranta ja siellä olikin enemmän ihmisiä aurinkoa ottamassa. Samaan aikaan oli menossa myös elokuvafestivaalit, joten sai vähän siitäkin makua. Mutta koska ei ollut mukana festivaaleilla, niin lähinnä vain näki paljon mainoksia ja valmisteluja. Hauskaa oli muuten nähdä ensimmäistä kertaa omin silmin, kun vanhat ranskalaiset herrat pelasivat petanqueta :) Rantakaupunki ja rento meininki.

Italian puolella kävin vielä paluumatkalla Ventimigliassa ja musiikkifestivaalistaan tunnetussa San Remossa. Kumpikin oli pettymyksiä. Olisin olettanut jonkinlaista glamouria San Remossa. Tai edes jotakin erikoista, että ymmärtäisin miksi kaupunki on kuuluisa. Mutta ei mitään näkynyt. Tässä vaiheessa myös huomasin taas elävästi ne kolme asiaa, joiden takia
en haluaisi asua Italiassa: 1) liikennettä todella paljon enemmän kuin Ranskassa, 2) paikat on rempallaan ja välillä epäsiistin oloisia, 3) kaupustelijoita ja kerjäläisiä on tosi paljon. Nämä erot huomasi heti, kun raja vaihtui :(

+/- saldo : 0 |