Moi anonyymi! » Login | Uusi käyttäjä

Toiseksi viimeinen merkintä

KeTu kirjoitti noin 20 vuotta sitten (0 kommenttia)
Tähän sitä ollaan sitten tultu. Tämä merkintä tulee olemaan toiseksi viimeinen, mitä tulen reissultani kirjoittamaan. Yhdeksän kuukautta on kulunut siitä, kun pieni matkaaja lähti Suomesta. Ja nyt tämä matkaaja on vieraillut kahdeksassa eri maassa ja yhteensä 45:ssä eri kaupungissa! Onkin aika tehdä yhteenveto tästä ajasta, mutta sen aika on sitten viimeisessä merkinnässä... Ajattelin tässä vielä käydä lävitse viimeiset tapahtumat ja mitä on jatkossa luvassa.

Ensiksi vähän opiskelusta. Eilen suoritin toisen tenttini täällä. Turhaan en lähtenyt tänne asenteella, että mahdollisimman vähän opiskellaan :) Jokatapauksessa sain kurssin suoritettua, vaikka tentti oli varsin kinkkinen. Yhteensä kaksi tuntia tenttiä, johon kuului eka 8 kirjallista kysymystä lyhyine vastauksineen ja sen jälkeen keskustelua aiheista. Englanniksi toki, mutta kuitenkin tosi raskasta. Mutta läpi päääsin, joten se on pääasia. Jo senkin takia, että nyt en varmuudella joudu maksamaan takaisin opintotukeja kahden kuukauden ajalta (yli 800 euroa!). Tuo olikin tärkein syy saada kurssi suoritettua... Yhteensä tältä vuodelta pitäisi opintoja tulla 21 ov:tä, eli ei mitenkään hirvittävästi. Mutta samapa tuo, kun paperit saan käteeni kesän aikana.

Muutoin olinkin lähinnä yrittänyt miettiä, että missä pitäisi vielä käydä ennen lähtöä. Listalla on ainakin parhaassa pitseriassa käyminen ja vielä kerran kunnon italialaisen jäätelön nauttiminen. Ja yleistä kiertelyä paikoissa. Pitää vielä vähän miettiä noita asioita tänään, ja suorittaa ne sitten parin seuraavan päivän aikana. Lisäksi jos rahatilanne sen sallii (tällä hetkellä näyttää pahalta), niin pitäisi perjantaina jonkinlaisia läksiäisiä viettää. Olenkin yrittänyt metsästää hyviä boolivinkkejä eräänlaisena vastavetona espanjalaisten ainaiselle sangrialle :) Älkää toki väärin ymmärtäkö: sangria on hyvää, mutta sitä on enemmän kuin parikymmentä kertaa tullut maistettua viimeisten kuukausien aikana.

Lauantaina onkin sitten lento Frankfurtiin, ja Milano siirtyy muistoihin. Frankfurtissa olen muutaman päivän ajan kavereiden luona ennen Suomeen paluuta ja juhannusta. Odotan jo innolla lepoa ja rauhaa kotona kaiken tämän matkustelun ja täällä Milanossa olon jälkeen. Korvatkin kaipaavat muutamaa rauhallista viikkoa. Ainoa mikä tuota lepoa haittaa on aktiivinen työnhakeminen, mutta se sallittakoon. Ja asiat, jotka lepoa auttavat, on futiksen em-kisat ja tulevat olympialaiset. Jos ei nyt sitten jotain työtä löydy heti heinäkuun alusta.

Sellaista. ERASMUS vaihtoon liittyen minun pitää tehdä erillinen yhteenveto kuluneesta vuodesta. Joten ajattelin lisätä sen viimeisenä merkintänä tänne päiväkirjaan parin seuraavan viikon aikana. Muutoin alkaa olla takki tyhjä ja ajatukset jo Suomen puolelle...

+/- saldo : 0 |