Moi anonyymi! » Login | Social login | Uusi käyttäjä

Elämää Dublinissa

kortsu kirjoitti noin 18 vuotta sitten (3 kommenttia)
On hieman aikaa kulunut siitä, kun tänne Vihreälle saarelle muutin aloittaakseni aikuisopiskelijaelämän viime lokakuussa. On siis hyvä laittaa jotain huomioita kaupungista.

Etukäteistiedot Dublinista olivat kovin rajalliset, mitä nyt paria matkaopasta tuli selattua, joista tarttui pieni opintomäärä historiaa ja myöskin tieto, että täällä joskus saattaa vettä vähän sadella.

Päällisin puolin Dublin on oikein eläväinen kaupunki, tasaisesti kasvava kelttien tiikeri. Kaupungin keskusta kompakti kooltaan ja hämmästyttävän helppo suunnistaa. Vanhat ja uudet rakennukset elävät sulassa sovussa ja karkeita ylilyöntejä ei esim. Helsingin malliin ole. Muutenkin tuntuu hieman pienemmältä kuin mitä puolitoistamiljoonaisen (kaikkineen) kaupungin etukäteen ajattelisi olevan.

Ulkomaalaisten määrä on kasvanut viimeisen kymmenen vuoden aikana paljon, mikä on johtanut ilmiölle tyypillisen rasismin kasvuun. Itse tosin en ole törmännyt.

Yöelämä on vilkasta päivästä riippumatta. Ei tarvitse kovin montaa askelta ottaa päästääkseen viihtyisästä pubista toiseen. Elävää musiikkia on tarjolla laidasta laitaan päivittäin. Tosin rankemman puoleista ei tahdo löytää millään. Sitä vähän kaivattaisiin. Mutta hyviä cover bändejä löytyy, jazzia ja bluesia, sekä tietenkin turisteille paljon perinteistä irkkumusiikkia.

Oluen hinta baareissa on suht sama kuin suomessa, valikoima voisi olla parempi. Guinnesia tietenkin löytyy joka kuppilasta, tosin paikallisilla baarimikoilla ei jaksa kiinnostaa aina oikeaoppinen kaatelu. Muuten tarjonta yllättää suppeudellaan. Peruslagereista on useimmissa pubeissa tarjolla carlsberg ja heineken. Tiedä sitä sitten minkä monopolin ovat hankkineet. Löytyy muutakin jos jaksaa vähän vaivautua etsimään. Viinit ja viinakset taasen ovat kalliimpaa kuin kotomaassa ennen veroaletta. Viskinjuojan ei kannata ainakaan sillä perusteella innostua Irlantia ajatellessa. Olisikohan tuo viskipaukun hinta seitsemästä eurosta ylöspäin paikasta riippuen. Siis pohjienjuontikulttuuri, ja juomakulttuuri muutenkin, on hyvinkin samankaltainen kuin Suomessa

Tämä tältä erää.

+/- saldo : 0 |

  Jake kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Joskus sielläpäin pari vuotta majaillut kaveri varoitteli että matkaajan saattaa yllättää varsinkin keskusta-alueella se että pubit ovat täynnä turisteja, aivan kuin jossain lentokentällä istuskelisi kaljalla, mutta mahtaako tässä olla mitään perää? Talvi ei ehkä ole ihan vilkkainta turismin sesonkia, mutta kai viitteitä ilmiöstä huomaa hiljaisempaankin aikaan jos tuossa väitteessä nyt ylipäänsä on edes aavistuksen verran totuutta.

  kortsu kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Näin on. Turistein alue, eli Temple Bar, on lauantai-iltaisin aivan täyteen ahdettu vuodenajasta riippumatta. Istumisesta voi vain haaveilla. Riesana myöskin Englantilaiset polttari porukat remuamassa. Viikolla mukavaa toki, mutta lauantaina kannattaa pysytellä hieman syrjemmällä.

  Stello kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Terveisiä Bray'sta


  Mulligan's on kiva siinä keskellä Dublinia - ei liikaa turisteja.