Moi anonyymi! » Login | Social login | Uusi käyttäjä

Kampuksella on kivaa

kortsu kirjoitti noin 19 vuotta sitten (2 kommenttia)
Kokemuksia asumisesta DCU:n (Dublin City University) kampuksella.

Aluetta ympäröi korkea aita, ja portit jotka suljetaan iltaisin kymmeneltä. Sen jälkeen asuinalueelle pääsee vain vastaanottoalueen kautta läpi kulkemalla, jota miehittää työhönsä kyllästynyt vartija. Puolenyön jälkeen ei asiaa ilman avainkorttia alueelle ole. Jos sattuu lukitsemaan itsensä ulos asunnosta, joutuu pulittamaan kellonajasta riippuen 5 tai 20 euroa päästäkseen kotiinsa.

Asuntolaa johdetaan hotellin tavoin ilman etuja. Minkäänlaista vuokrasopimusta ei allekirjoiteta, joten asukkaan oikeudet ovat poljettavissa. Vuokra on maksettava kahdessa erässä puolivuosittain etukäteen, jota mainostavat eduksi valittaessa asuinpaikkaa. Jos sattuu jostain syystä kesken vuotta muuttaa muualle, on vuokrarahoja turha pyydellä takaisin.

Kerran kuukaudessa järjestetään huonetarkastus, jossa sakkoja jaelleen mitä pienimmistä syistä, esim. suihkun jälkeen märkä WC:n lattia antaa aiheen moiseen. Eli periaattessa jos näkyy jonkinlaisia asumisen merkkejä, niin siitä ei hyvä seuraa. Lisäksi seinälle ei saa laittaa julisteita, huoneessa ei saa polttaa kynttilöitä, ym.

Yövieraita ei saa huoneessa olla, siitä seuraa 80 euron maksu. Vieraita saa olla asunnossa ennen kello kahtatoista, mutta sen jälkeen ihmisten oletetaan mystisesti katoavan johonkin. Alueella kiertävät vartijat käyvätkin hiljentämässä juhlijoita oikein urakalla.

Kaikkialla läsnä olevat kamerat saavat myös olon tuntumaan hieman tukalalta. Ja tietenkin kaikki säännöt ovat vain ja ainoastaa asukkaiden oman viihtyvyyden ja turvallisuuden kannalta oleellisia.

Tokihan sääntöjä kierretään kaikin mahdollisin tavoin opiskelijoiden toimesta, mutta jo tiettyjen sääntöjen olemassaolo aiheuttaa suurta vihaa ja katkeruutta. Turvallisuus ennen yksityisyyttä.

Ja kaiken lisäksi sänky rikkoo selän.

Ensi vuonna asun muualla.

+/- saldo : 0 |

    Jake kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Jotenkin alkaa ymmärtämään ulkomaalaisten holtitonta käytöstä suomalaisissa opiskelija-asuntoloissa ja -asunnoissa kun yhdistää nämä kokemukset Ketun tarinoihin samantyyppisestä asuinmuodosta Milanossa.

    kortsu kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Tiedä tuosta. Ainakin useimmat paikalla olevat ulkomaalaiset päivittelevät samaa kuin minä. Tosin paikalliset kun saapuvat 17-18 vuotiaana opiskelemaan, niin pientä ymmärrystä säännöille on, mutta näin vanhana sitä vain pyörittelee päätään.