Moi anonyymi! » Login | Social login | Uusi käyttäjä

Paluu Automaahan

EsaJii kirjoitti noin 19 vuotta sitten (7 kommenttia)
Olimme 10 päivää Islannissa, viimeiset 4 liikkuen bussilla ja jalan. Reykjavik kortilla pääsi busseihin, museoihin, maauimalaan. Moottoritien yli menee paljon tunneleita ja jalankulkusiltoja. Tiedän vain pari omalla alueellamme.

Menin hakemaan, kotona, poikaa huvipuistosta. Autot odottivat jonossa teinejä, isät ja äidit autoissa ilmastoinnissa. Moottorit käyden.

Huoltoasemalla oli kiire, autoja tuli ja meni. Siihen olisi ollut vaikea edes päästä jalan. Sisällä löytyi toine syy liikapainoomme: Mc Donalds, joka parantaa imagoaan salaattimenulla. Mutta tähän asti SUPERSIZE limuja ja ranskiksia on ihan tyrkytetty, KUN OVAT HALPOJA, melkein sama hinta kuin edellinen koko.

Teinejä tulee odottaviin autoihin shortseissa ja teepaidassa. Ihan kauniita nuoria muuten, mutta housunkauluksen yli roikkuu jo pieni kaljamaha, eikun LIMUmaha.

Esa.

+/- saldo : 0 |

  harmaa kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Minkä verran elintarvikkeita USA tuo ulkomailta? Olisiko maa halutessaan elintarviketuotannon suhteen omavarainen? Onhan siellä sitä lääniä, ja hitech-lannoitteet sekä armottomat tuholaismyrkyt. Keskimäärin sitä ruokaa taidetaan kuluttaa reilusti yli tarpeen tällä hetkellä. Ylipaino ja siihen liittyvät sairaudet ovat kai jo kansantaloudellisesti merkittävä ongelma. Niin taitaa olla Suomessakin, ainakin niillä joiden kehonrakennus tapahtuu makkaralla & keskikaljalla.

  Anonyymi kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Luulen että on omavarainen. Joitakin viljoja tuodaan, kun maissi ja vehnä ovat päätuotteet täällä. Maissista tuotetaan high fructose corn syryp ainetta jota on jokaisessa limussa sokerin sijasta. Taitaa olla ehkä vielä pahempi luonnosokeri kuin fruktoosi. Kahviin laitan lusikallisen sokeria, kokispurkissa on viiden lusikallisen edestä sokeria tai sitä vastaavaa.
  E.

  EsaJii kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Sori, siis pöytä sokeri on sukroosi, ei fruktoosi.

  harmaa kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Sukroosi? Mitä se on? Hmm. Puhumme varmaankin sakariinista?
  Suomessa kahviin laitetaan sokerin sijaan yhä useammin makeutusainetta, aspartaamia. Ei lihota, mutta onko muuten terveellistä, en tiedä.

  harmaa kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Siis tämä nyt menee täysin ohi aiheen mutta jotakin sekoilua tuossa. Sukroosihan on se "tavallinen" pöytäsokeri.

  EsaJii kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Lääkkeitä saattaa kannattaa ottaa, mutta en ole oikein sen aspartamen kannattaja. Sitä ei sillä tavalla tarvitse.Jossei ole sokeritautinen jo, ei se kannata. Mutta ei siitä oikein ole todistettuja haittojakaan, ja sen kolme osaa ovat aika luonnollisia aineita. Kun sen hajoaa.

  kortsu kirjoitti noin 19 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Aspartaamista sen verran, että 80-luvun alussa kyseinen aine oli testauksien jälkeen jo menossa kieltoon, mutta taisi tuo coca-cola company rahojensa kanssa mennä väliin, kun siitä niin tykkäsi. Muutamissa maissa taitaa olla kokonaan kielletty, ja ainakin USA:n ilmavoimien lentäjiltä kielletty sivuvaikutusten takia.

  Jos laboratoriassa kehitetään aine joka on 160 kertaa makeampi kuin sokeri, niin sitä voi jokainen itsekseen miettiä, että onkohan se nyt ihan keholle hyväksi. Pienellä tutkimisella löytyy tietoa ja kokemuksia ihmisiltä jotka ovat lopettaneet aineen käytön ja miten se on vaikuttanut.