Moi anonyymi! » Login | Uusi käyttäjä

tunnelmia

MrBungle kirjoitti noin 19 vuotta sitten (0 kommenttia)
Talvi näyttäytyi tuossa hetken ajan, maa oli valkoinen. Nyt (ainakin täällä Kotkassa) on palattu taaksepäin syksyisempiin maisemiin. Lumi piristi hieman mieltä, johtui varmaan sen tuomasta kirkkaudesta. Toivoisin että lunta tulisi tänä vuonna kohtuudella mutta kuitenkin että se valaisisi pimeää iltaa joka taas tulee aikaisemmin kuin eilen, kellojahan siirrettiin kohti kesää. En ollut edes baarissa, siellä kellojen siirämisestä olisi ollut jotain hyötyä, olisi valomerkki siirtynyt tunnilla. En kyllä muista kovin montaa kertaa olleeni edes pilkkuun asti riekkumassa. On vierähtänyt jo tovi siintä kun viimeeksi olen humalahakuisesti juonnut alkoholia. Joitain kuukausia. Ensi viikonloppuna putäisi ottaa jotain, veljeni ja hänen vaimonsa tulevat meille istumaan iltaa. Sen jälkeen pitäisi suunnata paikalliseen heavy baariin (Sam's Pub) kuuntelemaan Domination Black yhtyettä.

Tae kwon do harrastus etenee ihan hyvin, vain yhdet treenit jäivät väliin kosksa olin niin kipeä. Edelleen olen kiinnostunut lajista ja kuntokin on kohonnut huomattavasti. Joskus joulukuussa on keltaisenvyönkoe ja sitten olisi alkeet ohitse. Luulempa että sitten vasta alkaa aueta paremmin tuo koko harrastus. En ole niinkään noiden vöiden perään, saa nyt nähdä mihin asti niitä jaskaa suorittaa. Paljon enemin minua kiinnostaa otteleminen ja fyysisenkunnon hankkimeinen. Itsepuolustuskin on kovin kiinnostava osio. En ole kyllä tähtäämässä mitenkään korkealle tuossa ottelemisessa, tuskin osallistun edes mihinkään kisoihin koskaan mutta esimerkiksi veljeni kassa (joka myös harrastaa kyseyistä lajia) on kiva päästä vähän ottelemaan.

Ajattelin myös että kun kunto on kasvanut tarpeeksi voisin aloittaa toisen harrastuksen. Olisi kovasti kiinnostunut Brasilian Jiu-Jitsu:sta. Lajille ominaisia piirteitä ovat maassa tapahtuva painivääntö ja lukot. Kutsutaanhan kyseistä lajia myös lukkopaininimellä. Kun Tae kwon do:ssa painopiste on n. 70% potkuissa ja sen jäleen tulevat lyönnit, niin olisi mukava osata myös tuollaista lajia kuten BJJ. TKD:n Itsepuolustukseen kuuluu kyllä hieman lukkoja.

Olen kovasti kiinnostunut vapaamuotoisesta Mixed Martial Arts otteluista. Lajiin kuten nimi jo kertoo kuuluu erilaisten lajien sekottaminen ja rinnakkain harrastaminen. Kyseistä muotoa voi sitten hyödyntää esimerkiksi UFC (Ultimate fighting championship), Pride fighting, K-1, häkkitappeluissa. Itse en ole ajatellut että ottelisin koskaan missään vapaaottelumuodossa. Suomessa järjestetään kyllä mm. häkkiotteluita, K-1 otteluita jne. Tuollaiseen osaa ottaminen vaatisi jo jokapäiväistä kovaa treeniä ja muulle ei sitten paljon aikaa jäisikään. Olen myös hieman sitä mieltä että noiden lajien otteliat ovat hieman päästänsä vialla. Katelen kyllä mieluusti otteluita mutta minulla on sen verran itsesuojeluvaistoa vai sanotaako että kivunsietokykyni ei ole parhaammasta päästä (ainakaa vielä) että pystyisin edes harkistemaan treenaamista niihin. Ei sitä tiedä koskaan mihin tässä pääsee ja yltään.

+/- saldo : 0 |