Moi anonyymi! » Login | Social login | Uusi käyttäjä

Asunto

harmaa kirjoitti noin 18 vuotta sitten (5 kommenttia)
Ostin viime viikolla asunnon. Kaksion Helsingistä. Lainaa maksellaan seuraavat 25 vuotta. Lisäksi sijoitin joihinkin rahastoihin. Nämä kaikki ovat asioita, jotka olisi kannattanut tehdä 10 vuotta sitten kun aloitin työelämässä. Mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Silloin aiemmin en edes miettinyt mitään asuntolainoja. En halunnut sitoutua yhtään mihinkään. Nyt melkein 30-vuotiaana tiedän jo itsestäni sellaisia asioita, kuten missä haluan asua, ja etten ensi viikolla muuta tyttöystävän luokse Ruotsiin. Enää kun ei ole sitä tyttöystävää Ruotsista.

Mutta vaikka pidän itseäni suhteellisen järkevänä, ja mitä nyt muilta olen kommentteja kuullut, niin samaa mieltä ovat muutkin. Silti näissä asioissa on puuttunut pitkäjännitteisyyttä ja uskoa tulevaisuuteen.

Saa nähdä miten nyt käy.

Minun tuurillani tietenkin asuntojen hinnat romahtavat, Euribor nousee kuuhun, ja kansainväliset osamerkkinat menevät shokkiin... mutta tuskinpa nyt sentään. Eiköhän suunnilleen tämä nykyisen kaltainen yhteiskuntajärjestelmä säily ainakin oman elinaikani. Eikä sekään ole mahdotonta, että nykyiset ongelmat (ympäristöongelmat ja kulttuurien väliset jännitteet) saadaan ratkaistua.


+/- saldo : 0 |

  Jaana2 kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Onnea uuden kodin johdosta. Eihan kolmekymppinen ole vanha asunnon ostaja Hesassa. Eika muuallakaan. Hieno tapaus!

  harmaa kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Kiitos...
  On tämä kyllä loistava asunto, ei siitä mihinkään pääse.


  Jaana2 kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Ainakin mun nakovinkkelista, jos kolmekymppisena omistaa Hesassa asunnon, on asiat melko hyvin. Monilla ei ole viela tietoakaan, mita rahan saastaminen ja tulevaisuus edes tarkoittaa. Raha menee ns,hauskan pitoon.
  Itse asuin vuokralla Taka Toolossa pienessa yksiossa vuosia, eika puhettakaan, etta olisin voinut laittaa mitaan edes saastoon mun palkallani. Yhdelle kaverille vanhemmat osti kampan Manskulta, mutta mulla ei ollut sellaista etua.

  Jaana2 kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Lainaus:
  Ainakin mun nakovinkkelista, jos kolmekymppisena omistaa Hesassa asunnon, on asiat melko hyvin. Monilla ei ole viela tietoakaan, mita rahan saastaminen ja tulevaisuus edes tarkoittaa saati asuntolaina..:) Raha menee ns,hauskan pitoon.
  Itse asuin vuokralla Taka Toolossa pienessa yksiossa vuosia, eika puhettakaan, etta olisin voinut laittaa mitaan edes saastoon mun palkallani. Yhdelle kaverille vanhemmat osti kampan Manskulta, mutta mulla ei ollut sellaista etua.  harmaa kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Maksoin minäkin 11 vuotta vuokraa. Jossakin vaiheessa olisi ollut mahdollista ottaa lainaa mutta en silloin kokenut mielekkääksi kun en tiennyt minne halusin asettua. Nyt on tulotaso olematon parhaimpiin aikoihin verrattuna mutta tuli sitten hyvä asunto vastaan lähipiiristä ja aikamoisen väännön jälkeen pankki antoi lainan. Täytyy nyt sekin tunnustaa että kyllähän äiti siihen takaajaksi tarvittiin. Nuorempana en oisi kehdannut edes pyytää... ;O