Moi anonyymi! » Login | Uusi käyttäjä

Paranoija

harmaa kirjoitti noin 18 vuotta sitten (0 kommenttia)
Tänään FireFoxia käynnistäessäni ponnahti esiin joku TalkBack Agent -skripti, joka ilmoitti keräävänsä tietoja Firefoxin parantamiseksi. Minä mitään tietoja halua antaa kellekään, sitäpaitsi mistä tiedän minne ne tiedot OIKEASTI menevät. Paranoija paheni siitä, että ikkunassa oleva Cancel-painike ei toiminut. Menin konsoliin ja tapoin kyseisen prosessin.

Kuten arvelinkin niin käynnistäessäni Firefoxia seuraavan kerran, sama takiainen tuli taas, eikä vieläkään Cancel toiminut. Killasin taas prosessin ja mietin, miten siitä pääsisi pysyvästi eroon.

Lopulta sitten luin tarkemmin tuon Feedback Agentin ikkunan ja siinä sanottiin, että homman voi perua seuraavissa ikkunoissa vielä ennen tietojen lähettämistä. Katselin ne pari ikkunaa eteenpäin ja siellähän oli kohta, missä skriptin sai pois päältä.

Varmasti ovat tarkkaan miettineen Firefoxilla, ennen kuin ovat tuollaisen skriptin laittaneet tuotteeseen. En ole varmasti ainoa paranoidi netin käyttäjä. Nykyisten haittaohjelmien ja henkilötietoja keräävien skriptien aikana tuskin kovin moni jättää mitään tietoja vapaaehtoisesti oikein minnekään. Mutta ilmeisesti he ajattelevat, että jos edes neljäsosa "skriptin uhreista" on tarpeeksi hyväuskoisia tai taitamattomia estämään tietojen lähettämisen, he saavat paljon arvokasta palautetta kehitystyöhön.

Toivottavasti se tieto tosiaan on arvokasta, koska ainakin itsessäni tuollaiset skriptit vähentävät Firefoxia kohtaan tuntemaani luottamusta ja muutenkin moinen tietojen utelu on epämiellyttävää. Se, ettei skriptiä saanut disabloitua suoraan ensimmäisestä ikkunasta, vielä voimisti kielteistä vaikutelmaa.


+/- saldo : 0 |