Moi anonyymi! » Login | Uusi käyttäjä

Dekkarikesä

harmaa kirjoitti noin 18 vuotta sitten (1 kommenttia)
Tarkoitus on että heinäkuussa on kaksi viikkoa ihan totaalilomaa, mutta melkein tuntuu jo kesälomalta tämä elo kun ei viikonloppuna ole ollut pakko tehdä mitään hommia, ja viikollakin on lähinnä puolia päiviä.

Ystävän innostamana olen alkanut lukea dekkareita, tällä hetkellä maistuu ruotsalaisen Henning Mankellin Kurt Wallander -romaanit. Mördare utan ansikte ja Hundarna i Riga olen lukenut, eilen aloitin Den vita leijoninnan. Yksi hankittu huutonetistä käytettynä ja loput nettikaupasta 4,4 euroa kappale. Harmi vain että tuo halpapainos ehti sarjan seuraavien teosten osalta loppua. Luin, että Ordfront on myynyt Wallanderin kustannusoikeudet jollekin toiselle firmalle, jolle oikeudet siirtyvät nyt heinäkuussa. Saa nähdä tuleeko hintoihin muutoksia.

Mankellia on kiva lukea luku per päivä, tosin joskus kirjat ovat niin jännässä kohdassa ettei malta lopettaa.

Luen ruotsiksi kahdesta syystä: koska alkukielellä on yleensä hedelmällisintä lukea, ja koska syksyllä joudun kirjoittamaan yhden isomman tekstin ruotsiksi, minkä takia lapsuuden ruotsia on hyvä virkistää.

* * *

Kuuntelin The Policen Synchronicity -levyn, lojunut vuosia hyllyssä, laitan myyntiin kun ei kertakaikkiaan tunnu missään tuo musiikki. Joutaa myyntiin tuo. Jos sitä jossakin toisessa kodissa arvostettaisiin enemmän.

+/- saldo : 0 |

    EsaJii kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Kyllä siellä on hyviäkin Wallander sarjassa, mutta jotenkin jo kyllästyin.

    Luen vaimon ostamia Botswana dekkareita. Ihan hauskoja.
    In the Company of Cheerful Ladies (No. 1 Ladies' Detective Agency)
    by Alexander McCall Smith