Moi anonyymi! » Login | Uusi käyttäjä

Linnut

harmaa kirjoitti noin 18 vuotta sitten (4 kommenttia)
Yleensä linnut eivät kiinnosta kauheasti minua mutta viime viikolla tapahtui minulle ihmeellinen juttu, oliko tiistai vai torstai, siitä en ole varma. Kumpulan kenttä, jonka läpi miltei päivittäin kävelen laitokselle, oli aamupäivällä aivan täynnä muuttolintuja. Sellaisia puolentoista kanan kokoisia, musta nokka, mustat räpylät, kaula musta rintaan asti, loput musta-harmaa laikukasta. En tiedä lajista sitten: tunnen lintuja huonosti, en ole varma erotanko harakan variksesta. Se alue lienee noin kolme hehtaaria ja lintuja oli taatusti satoja, jopa lähemmäs tuhat saattoi olla. Iltapäivällä, kun kävelin vastakkaiseen suuntaan kotiin päin, linnut olivat poissa; vain ne muutamat vakituiset sorsat olivat paikalla. Muuttolintulaivueesta muistutti vain kolme hehtaaria linnun ulostetta.


+/- saldo : 0 |

    EsaJii kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Luultavasti valkoposkihanhia, mustat räpylät viittas siihen heti. Hyviä havaintoja. Pesivät tundralla, talvehtivat merellä, Tanskasta länteen, Englannissa ja Irlannissa.

    EsaJii kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Tai jos posket ei valkeita, niin sitten sepelhanhi. Kai se oli liian pieni kanadanhanheksi?

    harmaa kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Kiitti EsaJii, vähän odotinkin sinulta infoa lajista.
    Vai että Valkoposkihanhi. Ja tuotakaan en tiennyt, että muuttoliike tapahtuu tuolleen itä-länsi-suunnassa; luulin että pohjoinen-etelä.
    Ihmeellisen paikan olivat lepopaikaksi valinneet, puistoalue keskellä kaupunkia. On siinä ympäristössä tosin yliopiston puutarhaa sun muuta.

    Oli muutenkin jotenkin häkellyttävä kokemus tuo ison muuttolintuparven läpi kulkeminen.

    harmaa kirjoitti noin 18 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Painoin mieleeni vain ne tuntomerkit jotka tuossa blogissa mainitsin; näkömuistissani ei enää tietoa siitä olivatko posket valkoiset. Täytyy muuten vähän kunnioittaa niitä jotka kykenevät kymmeniä tai satoja lintulajeja erottamaan toisistaan ilman apuvälineitä. Siinähän on valtavasti detaljeja joita pitää muistaa, sillä ihmisaivoissa ei ole tuollaiseen samankaltaista tunnistustoimintoa kuin lajitovereidemme kasvojen identifikoinnissa. No, varmaan seikat kuten koko, räpylät/kynnet, sijainti, havainnon vuorokaudenaika, ympäristö auttavat rajaamaan valikoimasta.