Moi anonyymi! » Login | Uusi käyttäjä

Säästöä

harmaa kirjoitti noin 18 vuotta sitten (0 kommenttia)
Tuo lähin postikonttori lopetettiin. Siellä työskenteli kolme henkilöä täysipäiväisesti. Nyt postin tehtäviä hoitaa pieni Siwa-lähikauppa. "Asiamiesposti" hienolta nimeltään. Kaupan kassan viereen on rakennettu postitoimipisteen kassa. Kaupassa työskentelee edelleen yksi kassaneiti. Kassaneiti hoitelee nyt sen aiemman kaupan kassan tehtävänsä lisäksi noiden kolmen postivirkailijan tehtävät.

On hienoa, miten tehokkaasti osataan rationalisoida: neljän henkilön palkan sijaan täytyy nyt maksaa vain yhden henkilön palkka. Lisäksi täytyy onnitella Suomen hienoa AY-liikettä kun ovat näin näkyvästi hoitaneet asiansa ja olleet työläisen puolella. Ehkä se kassavirkailija on joku pätkätyöllistetty kolmen kuukauden välein vaihtoon menevä vuokratyöläinen. Paperitehtaat olisi tällaisen takia ajettu takuuvarmasti seisokkiin.

Lisäksi täytyy ihmetellä, kuka tällaisesta hyötyy: kaupan hinnat eivät ole laskeneet, postimaksut juuri jopa nousivat. Ainoa hyöty on, että "postin" aukioloajat nyt pitenivät, koska postiasioita voi hoitaa aina Siwan ollessa auki. Joten kyllä kai se uusliberalismi sitten on hieno asia.

+/- saldo : 0 |