Moi anonyymi! » Login | Social login | Uusi käyttäjä

Harmaan 6.12

harmaa kirjoitti noin 17 vuotta sitten (1 kommenttia)
Itsenäisyyspäivä tuli taas vähän yllättäen. Heräsin myöhään, melkein puoliltapäivin, mutta levänneenä. Keittelin kahvit, söin puurot. Siivosin vähän keittiötä ja sitte istahdin koneen ääreen viimeistelemään tilastotieteen paperia. Tein sen viime yönä innoissani jo melkein valmiiksi mutta lukiessani sitä vielä kerran läpi innostuin vielä tekemään joitain simulointeja ja lisäämään sinne yhden taulukon.

Reilun tunnin päästä totesin, että saa riittää, täydellistä siitä ei tule joten nyt se on oleva valmis. Lisäksi teki mieli tehdä jotakin fyysisempää. Pakkasin repun, ja olin jo lähdössä kuntosalille, kun muistin päivämäärän: liekö sali tänään auki? Varmistin netistä aukioloajat, ja kiinnihän se.

No, vaihdoin suunnitelmaa ja vedin lenkkarit jalkaan ja painuin metsään 7 km lenkille. Joka lipputangossa on Suomen liput, koetin miettiä mitä itsenäisyys minulle merkitsee vai merkitseekö mitään, koenko edes olevani osallinen itsenäisyyden päivän vietossa, mutta en päässyt ajatuksissani kovin pitkälle. Aina itsenäisyydestä tulee mieleen sotaveteraanit mutta onhan Suomen kieli ja kulttuuri toki ollut paljon kauemmin kuin 50 vuotta, ja se on ollut olemassa hallintomuodosta riippumatta.

Kotiin palatessani alkoi jo hämärtää. Katselin DVD:ltä pari jaksoa Simpsoneita. Söin seitä ja vihanneksia ennen kuin kävin suihkussa. Sitten olikin mukavan väsynyt olo ja menin kirjan kanssa pötkölleen sohvalle ja kuuntelin taustalla melankolista Lightbulb Sunia. Taisinpa siinä melkein nukahtaakin. Herättyäni rupesin kokkaamaan kanaa, levyn vaihdoin Stupid Dreamiin. Ja tässä sitä ollaan. Ei hassumpaa.

+/- saldo : 0 |

    EsaJii kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Näissä Simpsoneissa näkyy aidompaa amerikkaa kuin muissa sit com sarjoissa. Esim jenkkien feel good uskonto on kuvattu aika tarkkaan.

    Suomen itsenäisyyttä ja omalaatuista kulttuuria saa kai kiittää osin siitä että se sijaitsee Euroopan nurkassa. Maasta ei ole koskaan erikoisemmin ollut kiinnostunut kuin Venäjä, jolla on pitkä raja sen kanssa.

    Se omalaatuinen kultturi sitten on niin ja näin nykyään. Kaikki olemme samoja kuluttajia läntisessä maailmassa.