Moi anonyymi! » Login | Social login | Uusi käyttäjä

Kortti pois

MagnusK kirjoitti noin 16 vuotta sitten (1 kommenttia)
Kuulin äskettäin ohimennen kahden lääkäri-ihmisen keskustelua: "Minua harmittaa ottaa ajokortteja pois vanhuksilta, mutta olen ajatellut sen niin, että Suomessa on kuitenkin niin helppoa kulkea julkisilla. Se vähentää syyllisyydentuntoani". Vai niin. Vai että helppoa? Missähän päin Töölöä tämä lääkärinainen mahtaa asua? Jos asuu jossain keskustassa tai ei ole mitään elämää, toki ilman omaa autoa pärjää. Ei monella minun Ullanlinnassa asuvalla komppiksellakaan ole autoa, joillakin on jopa purjevene, muttei autoa.
Tietenkään en ole sitä mieltä etteikö vanhuksilta ajokyvyn alennuttua pitäisi ottaa kortti pois. Meidänkin mufa eli isoisä oli kahdeksankymmentäluvun lopulla jo silloin todella huonossa kunnossa ja todella holtiton kuski, mutta sinnikkäästi ajoi itse. Lopulta enoni otti häneltä kortin pois mutta tapeltuaan mufan kanssa pihalla antoi kuitenkin autojen avaimet takaisin. Sen jälkeen mufan taloudenhoitaja, neiti Swahnstöm ajoi mufan Cadillac:ia kartanolta kaupunkiin ja takaisin jos mufan piti päästä käymään tehtaalla tai telakalla tai vaikka vaan upseerikeholla tai pursiseuralla. Tai ei se varsinainen kartano ollut, kunhan oli vaan iso maatila, mutta me aina puhuimme siitä kartanona. Ja rengit pitivät hyvää huolta mufan autoista ja maatalouskoneista sekä tietysti karjasta.
Mutta monilla muilla vanhuksilla ei ole asiat näin hyvin ja siksi pitää kyllä jotenkin varmistua siitä, ettei vanhus jää aivan orvoksi, kun kortti otetaan pois.

+/- saldo : 0 |

    EsaJii kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Vanhuksella se "elämä" ei mene niin vauhdikkaasti. Pullakahvit iltapäivällä tuttavan luona saattaa olla viikon kohokohta, sen jälkeen kun keksii vielä samalle matkalle ruokaostokset Prismassa. Ja vetää semmoista pyöräkärryä perässä.