Moi anonyymi! » Login | Uusi käyttäjä

Köyhät päivät

MagnusK kirjoitti noin 17 vuotta sitten (1 kommenttia)
Piti käydä Siwasta peruseväät kämpille kun Stokkalla oli taas kaikki vitun demarit tuhlaamassa hajusta päätellen hiellä tienattuja roposiaan. Onhan se tietysti hienoa että tavallinen kansa pääsee välillä katsomaan miten porvarit arkena porskuttavat, mutta eikös siihen kuuluisi että ostaisivat rihkamansa normaaliin hintaan, nythän niille syntyy aivan väärä kuva. Yritin muutama vuosi sitten boikottia näiden hullujen päivien johdosta, tai ainakin aikana, mutta ruokaosastolla tapaa tuttuja aika usein ja muutama hyvä asiakaskontaktikin on tullut muodostettua näinkin odottamattomassa paikassa. Plus että mesta on kuitenkin aika usein jotenkin työmatkan varrella. Mieluiten asettaisin laadun hinnan edelle ja tällaisen uhrauksen edessä sitä alkaa toivoa ettei tarvitsisi kaiken maailman tuulipukupellejen ja sauvakävelijöiden seassa koettaa selvitä muutenkin niin hermoa raastavasta arkiaskareesta.

Kuulin tuttavalta, että porukka rynnii mm. lentolippujen perässä siihen malliin että tarvitaan lähes lääkintähenkilöstöä paikalle. En ymmärrä tällaisia ihmisiä, mikseivät käytä tuollaista määrää energiaa johonkin tuottavaan, hieman jos malttaisivat keskittyä tekemisiinsä saattaisi työhön uhrattu vaiva korvautua moninkertaisena takaisin. Jengi pitää finanssimaailmaa jonain salatieteenä ja tyytyvät vaan iltaisin kotona kateellisina itkemään kuinka porvarit ryövää ja valtiovaltakin on heidät unohtanut. Käyköhän koskaan mielessä, että ihan syystä?

Meni taas hermo, tarkoitukseni ei ollut loukata mutta ei paljon muutakaan. Pyydän anteeksi. Nyt on taas vähän parempi mieli kun on päässyt hiukan avautumaan. Unohtakaa tämä entry tähän asti, en minäkään tätä huomenna enää muista :)

Mutta Kauppalehdessä oli tänään mielenkiintoinen pääkirjoitus aiheesta "Heikko juan piinaa". Ei siis joku etelän huan karlos vaan Kiinan valuutta juan. Juan on löyhästi sidottu amerikandollariin ja kun dollari on alhaalla on myös juan (ja Hong Kongin dollari) alhaalla. Dollari halpenee koko ajan, mutta hinnat Suomessa eivät silti merkittävästi laske? Mistähän tämä johtuu? Minäpä kerron teille: Kiinan talouskasvun ja inflaation takia kiinalaiset valmistajat nostavat koko ajan hintoja koska työ ja raaka-aineet kallistuvat Aasiassa. Tähän asti dollarin lasku on kompensoinut tilannetta. Toivotaan nyt porukalla, että dollari ei lähde yhtäkkiä nousuun, sillä silloin alkaa Kiinasta tuotavan tavaran kallistuminen Euroopassa. Moni sanoo tähän: hurraa, sitten kannattaa tavaraa tehdä taas Euroopassakin! Mutta mitä se kuluttajia auttaa, tavara on silti kallista. Pidetään tämä mielessä, älkää unohtako tätä osaa tämänpäivän kirjoituksesta.

+/- saldo : 0 |

    MissLemon kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
    No miltäs tuntui käydä haistelemassa prole-Siwakan hajuja?