Moi anonyymi! » Login | Social login | Uusi käyttäjä

Aqua

MagnusK kirjoitti noin 16 vuotta sitten (1 kommenttia)
IMG_aqua.jpgPariin ensimmäiseen päivään ei meinaa tottua siihen, että jengi tulee vastaan rappusissa ja käytävilläkin vasemmanpuoleisen liikenteen mukaan. Kaikki liukuportaat ovat myös vasemmanpuolisia ja ensimmäisenä päivänä pää pyörii katua ylittäessä pari kierrosta ylimääräistä kun pitää totutella. Vasemmanpuoleinen liikenne on Hong Kongissa tietysti brittien siirtomaavallan perua eikä Kiinan Kansantasavalta sitä tule muuttamaan, ainakaan ihan heti.
Mulla on pitkä suhde Kiinan kanssa. Silloin 1970-luvun lopulla kun Kiinan kauppa aukesi länsimaille, mun isä ja setä olivat heti paikalla. Kumpikin puhui ihan hyvää mandariinia ja se olikin edellytys, koska alussa kiinalaiset eivät puhuneet kovin hyvää englantia, edes ulkomaankauppaluvan saaneiden firmojen edustajat. Faija ja setä saivat varsinkin alkuaikoina tosi kovia diilejä ihan kielitaitonsa perusteella.
Minä puhun auttavasti kanttoninkiinaa mutta mandariinia ihan sujuvasti, melkein yhtä hyvin kuin englantia. Lukemisessahan ei ole eroa: merkit ovat pääosin samoja, vain ääntäminen vaihtelee. Tokihan Hong Kongissa mandariinilla pärjää ja pärjää vaikka englannilla, suurin osa porukasta puhuu auttavasti englantia, varsinkin palveluammateissa olevat. Meillä oli mun lapsuudenkodissa usein kiinalaisia kodinhoitajia kun mun faija oli niissä puoluehommissa ja kiinalaisia oli aika helppo saada lähetystön kautta. Faija puhuu myös hyvää mandariinia ja siksi se opetti sitä myös mulle ja jossain vaiheessa meidän kodinhoitajat eivät puhuneet englantia ollenkaan joten mandariinilla piti tulla toimeen. Kyllä mä huomasin itsekin 80-luvun lopulla, että oli hyvä opetella sitä kunnolla ja olen sitten harjoittanut jatko-opintoja itsekseni.
Eilen illalla istuskeltiin yhden vanhan tutun kanssa Aquassa joka on yökerho Kowloonin niemenkärjessä. Se on pilvenpiirtäjän ylimmässä kerroksessa ja sieltä on ihan järjetön näköala Victoria Harbouriin. Liitteenä kuva. Aqua on trendimesta ja hinnat sen mukaiset. Ja neekeri baarimikko.

+/- saldo : 0 |

    Jammo kirjoitti noin 10 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Tulevaisuuden tekijä!