Moi anonyymi! » Login | Uusi käyttäjä

Liikennetiedote

MagnusK kirjoitti noin 17 vuotta sitten (3 kommenttia)
Monilla on ihmeellinen ohitustaktiikka: jäädään roikkumaan rekan taakse niin lähelle, ettei siihen väliin taskupysäköintikään onnistuisi. Siitähän on ihan helvetin vaikea päästä ohitukseen kun rekka peittää koko näkökentän! Pitäisi osata ajaa vähän kauempana, että näkisi teitä paremmin. Liian lähellä roikkuessaan missaa kaikki paikat, joissa tie kääntyy hitusenkin oikealle. Lisäksi kiihdyttäminen ennen kaistanvaihtoa on mahdotonta ja ohitus pitenee. Jos lähdet kauempaa, ehtii monesti kiihdyttää ihan kivasti jo ennen kaistanvaihtoa eikä vastaantulijoiden kaistalla tarvitse ajaa niin kauaa.
Tällainen roikkuminen aiheuttaa minulla ja monille muille ohituskykyisille tilanteen, jossa pitää ohittaa sekä rekka että henkilöauto samalla kertaa. Se lisää ohitusmatkaa ja vaatii pidemmän ohituspaikan. Usein juuri se rekan perässä ajava aiheuttaa sen koko jonon sinne taakse juuri tuollaisella käyttäytymisellä. Minusta on inhottavaa saavuttaa tuolainen jono ja huomata, että kukaan ei ohittele ja satasen rajoituksella ajellaan alle yhdeksänkymppiä. Ei minulla oli halua jäädä siihen köröttelemään ja jatkamaan jonoa. Usein siinä sitten käy niin, että pitää ohitella koko jono ja siellä rekan takana ajava autoilija on juuri edellä kuvailemani kaltainen roikkuja. Pahimmillaan kaikki jonossa kyttäävät ohituspaikkaa toistensa puskurissa niin, että kukaan ei voi lähteä ohituksiin, koska jonoon ei sovi takaisin.
Usein näillä roikkujilla on vielä sellainen tapa lähteä ohitukseen, että vilkkua näytetään vasta keskiviivan päällä ja sivupeiliin vilkaistaan sitten vilkun kytkemisen jälkeen kun ollaan jo puoliksi vastaantulijoiden kaistalla. Siinä saattaa olla takaa tuleva ja aikaisemmin ohittamaan lähtenyt jo aika lähellä. Tuollaisilla autoilijoilla ei ole mitään käsitystä liikenteestä tai liikennesäännöistä vaikka tietysti omasta mielestään ovat asiantuntijoita. Nämä ovat juuri näitä, jotka ajavat marketin kautta työpaikalta kotiin ja pohjoisenreissu tarkoittaa käyntiä Korsossa. Kaikenlaisia törttöilijöitä tuolla tien päällä liikkuukin.

Lisäksi päivällä sattui tilanne, jossa olin ajellut jo jonkin aikaa hyvin sujuvasti yhden Mersun ja Audin perässä. Pidimme pitkät turvavälit ja ohitukset olivat sujuvia. Sitten mutkaisessa paikassa saavutimme sellaisen pappamallin Daihatsun joka ajoi noin 90km/h ja jono meni vähän enemmän nippuun. Luonnehtisin välejä silti ihan oikeaoppisiksi turvaväleiksi. Pian avautui pitkä suora ja ensimmäisenä ollut Mersu lähti normaalisti ja reippaasti ohitukseen. Myös Audi lähti ohitukseen ja minä sitten Audin perään. Mersu palaisi omalle puolelle ja Audikin oli menossa omalle puollelle, mutta suora alkoi loppua ja Audin ja Daihatsun välissä olikin aika pieni väli. Menin siihen väliin kuitenkin ja punainen Daihatsu roikkui hyvin lähellä hetken, vaikka nopeus oli ohituksen jälkimainingeissa vielä 120km/h. Saatanan homonnaama kiihdytti kun häntä ohitettiin! Muutaman sekunnin roikkumisen jälkeen välimatka venähti yhtäkkiä huomattavasti ja auto jäi pian kauas taakse. Mikä vittu näillä saatanan demareilla on että ei voi käyttäytyä normaalisti liikenteessä vaan pitää alkaa kiihdyttää jos joku ohittaa? Minkälaisesta paskasta tuollaisen ihmisen aivomassa koostuu?

Joo, olen ollut tänään vähän maantiellä. Kaipa sitä tässä nyt illalla kotona sitten vähän rauhoittuu.

+/- saldo : 0 |

  Hezzu kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Millainen on "homonnaama"?

  Riley kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Mee ens kerralla junalla.

  Kcrimso kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Tai vuokraa helikopteri. Jos siis sulla ei jostain kumman syystä vielä ole omaa.