Moi anonyymi! » Login | Uusi käyttäjä

Kuluttajat, perkele!

MagnusK kirjoitti noin 17 vuotta sitten (4 kommenttia)
Olin eilen ostoksilla eräässä erikoisliikkeessä kun sinne tuli pari jotain keski-ikäistä naista. Kauppias oli palvelemassa juuri edellistä asiakasta ja minäkin olin siinä sitten odottelemassa vuoroani. Kyseinen kauppa on katutasossa ja siinä on pari suurta, kauniisti laitettua näyteikkunaa. Ikkunasta näkyy myymälään eli välissä ei ole väliseinää. Nämä kaksi naista menivät ikkunan äärelle ja alkoivat penkoa tavaroita näyteikkunassa eivätkä vahingossakaan laittaneet niitä takaisin paikalleen, vaan tyrkkivät ne hujan hajan takaisin "sinne päin". Kauppias alkoi huolestuneena vilkuilla naisia mutta nämä jatkoivat toimintaansa. Otin askeleen lähemmäs ja sanoin: "Noinko se oli laitettu siinä ikunassa?" Naiset kääntyivät katsomaan minua tyrmistyneenä ja toinen mutisi "Pitäisit huolta omista asioistasi". Minulla meinasi siinä pettää itsehillintä mutta onneksi naiset lähtivät saman tien. Myös edellinen asiakas poistui maksettuaan ja kauppias tuli luokseni ikkunan luo. Hän kauhisteli sotkua ja kertoi, että tuollainen sotkeminen on kaupoissa itseasiassa aika yleistä. Maksettuani sitten ostokseni juttelin vielä hetken kauppiaan kanssa kun hän järjesteli ikkunaa uudelleen. Päivittelimme joidenkin ihmisten välinpitämättömyyttä ja ajattelemattomuutta. Hän kertoi esimerkiksi, että monet ihmiset omatoimisesti availevat pakkauksia ja yleensä niin, että paketit revitään auki, ei avata siis niin, että ne voisi vielä sulkea avaamattoman näköiseksi. Myy siinä sitten seuraavalle rikkirevittyä pakkausta. Ja haluaisitko itse ostaa sellaisen? Ja joillakin on vielä tapana repiä yksi paketti auki, tarkistaa tavara ja ostaa sitten repimätön paketti vierestä. Miksei voi ostaa sitä itse avaamaansa pakettia?
No, kuluttajathan sen hävikin loppujen lopuksi maksavat itse. Kun tuhoat liikkeen omaisuutta tai näet jonkun toisen tuhoavan, voit ajatella että "siinä se minunkin maksamani hinta taas vähän nousee". Toki hävikki lasketaan hintoihin! Jos ei hävikkiä olisi, olisivat tavarat hitusen halvempia.

+/- saldo : 0 |

  Stonehead kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Asiakas on aina oikeassa ja artisti maksaa viulut.

  EsaJii kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Pakkauksen pitäisi olla semmoinen että näkee tuotteen sisällä. Myös tuotteen toiminnasta tarttee olla tarpeeksi selostusta. Että ei tartte "kokeilla" omin käsin.

  Fastro kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  siis mitä eiks muusikko maksakaan kaikkee

  harmaa kirjoitti noin 17 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Halvempaa ruokaa köyhille.